Blatter på kanten av stupet

Våget ikke dra fra Sveits. Så ble han tatt av sine egne.

SJOKKERT :  Sepp Blatter ble til slutt tatt av sine egne. FOTO: Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet.
SJOKKERT : Sepp Blatter ble til slutt tatt av sine egne. FOTO: Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORELØPIG er det bare en siktelse som er rettet mot FIFA-president Sepp Blatter, og også han skal sikres alle muligheter til å komme seg fri fra de straffepunktene de sveitsiske etterforskerne har offentliggjort. Samtidig er dette en så politisk følsom sak, at den en gang så allmektige fotballsjefen plutselig befinner seg på kanten av stupet:

•• Bare måneder før den internasjonale fotballen skal velge en ny president, har Blatter mistet grepet om den innerste kretsen av sin egen organisasjon.

Det gjør gammel lojalitet lite verdt, og river istykker de intrikate forsvarsverkene som lenge har sikret Sepp Blatter full kontroll over  sporten. Da er denne siktelsen bare starten på nederlaget.

IRONISK nok er det hjemmepublikummet som har snudd seg mot ham. Da flere av hans medhjelpere ble tatt i våres, ble dette karakterisert som en amerikansk ledet aksjon der sveitsisk politi litt motstrebende gjorde det nødvendige praktiske arbeidet.

Nå er rollefordelingen annerledes. Etter et tett samarbeid mellom amerikanske og sveitsiske etterforskere, ransaket det hjemlige politiet FIFA-hovedkvarteret på et eget juridisk grunnlag:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.