Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter søndag: - Dommeren har skylda Blatter onsdag: - Usportslig av Henry

Nå kan spissen miste VM.

KAN BLI UTESTENGT FRA VM: Under et ekstraordinært styremøte i dag kom Fifa fram til at det skal innledes disiplinærsak mot Thierry Henry. I verste fall går han glipp av neste sommers VM-sluttspill. Foto:  AFP PHOTO GRAB / TF1 /
KAN BLI UTESTENGT FRA VM: Under et ekstraordinært styremøte i dag kom Fifa fram til at det skal innledes disiplinærsak mot Thierry Henry. I verste fall går han glipp av neste sommers VM-sluttspill. Foto: AFP PHOTO GRAB / TF1 / Vis mer

|||(Dagbladet): Det vil være en overdrivelse å si at de mange utspillene til Fifa-president Sepp Blatter har for vane å blidgjøre den store fotballopinionen.

Derfor var det kanskje ikke så overraskende da sveitseren sist søndag rykket ut og forsvarte Frankrikes juksemål mot Irland - og samtidig frikjente spissen fra alt ansvar.

- Det var ikke hans ansvar å fortelle dommeren det. Da jeg var spiss på juniornivå, sikret jeg meg så klart fordeler ved å holde i forsvarernes trøyer når jeg prøvde å score mål. Jeg gikk ikke da til dommeren for å fortelle ham om det, sa Blatter.

Nå har pipen fått en litt annen lyd.

- Åpenbart usportslig

Etter dagens ekstraordinære Fifa-styremøte i Sør-Afrika annonserte nemlig den samme Blatter at Henry skal granskes av Fifas disiplinærkomité.

- Det vil bli åpnet sak mot Thierry Henry, bekreftet presidenten, ifølge BBC.

På spørsmål om man ønsket å statuere et eksempel etter at franskmannen handset landet sitt til VM, svarte Blatter:

- Dette handler ikke om hvilken spiller som gjorde det - det er var en åpenbar usportslig handling som gikk verden rundt. Men jeg vet ikke hva utfallet vil bli.

Blatter kunne imidlertid ikke utelukke at konsekvensen kan bli at Henry blir utestengt fra VM, om han blir funnet skyldig.

Ikke ekstra dommere

På styremøtet diskuterte Fifa-toppene også hvorvidt det skal innføres egne måldommere under sluttspillet neste sommer, for å unngå lignende skandaler som den verden var vitne til på Stade de France.

Men konklusjonen var at at ekstradommere ikke vil bli benyttet.

- Vi kommer fortsatt til å ha en hoveddommer og to assistenter, sier Blatter.

MÅTTE SNU: Fifa-president Sepp Blatter presenterte et annet syn på Henry-saken i dag enn han gjorde søndag. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano
MÅTTE SNU: Fifa-president Sepp Blatter presenterte et annet syn på Henry-saken i dag enn han gjorde søndag. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media