Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter til Dagbladet: - Jeg er blitt forrådt av FIFA

Anker til CAS.

UTESTENGT: Sepp Blatter er utestengt fra all fotball i åtte år. Nå har han bestemt seg for å anke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTESTENGT: Sepp Blatter er utestengt fra all fotball i åtte år. Nå har han bestemt seg for å anke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

OSLO/ZÜRICH (Dagbladet): Beskjeden som setter kronen på verket for det som har vært et skandaleår for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ble kunngjort i dag. FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er utestengt fra all fotball i åtte år.

Sepp Blatter snakket for første gang på en pressekonferanse mandag formiddag, men allerede før den tid kom beskjeden om at Blatter velger å anke avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det samme meldte Michel Platini mandag ettermiddag.

- Jeg har blitt forrådt av FIFA, sier Sepp Blatter til Dagbladet.

- Jeg er en kasteball Blatter uttrykte dyp skuffelse overfor sin organisasjon gjennom hele pressekonferansen.

- La oss si at jeg er veldig lei meg for at jeg fortsatt er en «kasteball» som president i FIFA. Og jeg er lei meg på vegne av fotballen. Jeg er lei meg på vegne av de drøyt 400 som jobber i FIFA. Men jeg er også lei meg på vegne av meg selv og hvordan jeg er blitt behandlet, både humant og politisk, sier Sepp Blatter.

- Jeg skal kjempe for meg selv og jeg skal kjempe for FIFA. Jeg er suspendert i åtte år for hva?, spør Blatter.

Blatter og Platini har vært under etterforskning for en pengeoverføring i 2011. Drøyt 17 millioner ble betalt fra Blatter til Platini, som de hevder var betaling for konsulentarbeid i perioden 1998-2002. Det er en forklaring den etiske komiteen ikke setter sin lit til.

- Verdiene borte Blatter står fast på det som skal ha vært en muntlig avtale, «gentleman's agreement» mellom ham selv og Platini - og forklarte detaljer fra avtaleinngåelsen.

- De benekter denne avtaleinngåelsen. Den var bekreftet gjennom to møter i FIFAs eksekutive komité i 1998, ett i Sverige og ett i Zürich. Folk snakket om avtalen, og det er nedskrevet. De har bekreftet at det ble diskutert, sier Blatter.

Da Dagbladet møtte den utestengte FIFA-presidenten etterpå, gjentar han det humane, og drar fram «Handshake for Peace», som Norge begynte med i en vennskapskamp mot Sør-Afrika i 2010.

- Det er synd de verdiene er blitt borte, sier Blatter til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media