<strong>UTESTENGT:</strong> Sepp Blatter er utestengt fra all fotball i åtte år. Nå har han bestemt seg for å anke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UTESTENGT: Sepp Blatter er utestengt fra all fotball i åtte år. Nå har han bestemt seg for å anke. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Blatter til Dagbladet: - Jeg er blitt forrådt av FIFA

Anker til CAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/ZÜRICH (Dagbladet): Beskjeden som setter kronen på verket for det som har vært et skandaleår for Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ble kunngjort i dag. FIFA-president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini er utestengt fra all fotball i åtte år.

Sepp Blatter snakket for første gang på en pressekonferanse mandag formiddag, men allerede før den tid kom beskjeden om at Blatter velger å anke avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Det samme meldte Michel Platini mandag ettermiddag.

- Jeg har blitt forrådt av FIFA, sier Sepp Blatter til Dagbladet.

- Jeg er en kasteball Blatter uttrykte dyp skuffelse overfor sin organisasjon gjennom hele pressekonferansen.

- La oss si at jeg er veldig lei meg for at jeg fortsatt er en «kasteball» som president i FIFA. Og jeg er lei meg på vegne av fotballen. Jeg er lei meg på vegne av de drøyt 400 som jobber i FIFA. Men jeg er også lei meg på vegne av meg selv og hvordan jeg er blitt behandlet, både humant og politisk, sier Sepp Blatter.

- Jeg skal kjempe for meg selv og jeg skal kjempe for FIFA. Jeg er suspendert i åtte år for hva?, spør Blatter.

Blatter og Platini har vært under etterforskning for en pengeoverføring i 2011. Drøyt 17 millioner ble betalt fra Blatter til Platini, som de hevder var betaling for konsulentarbeid i perioden 1998-2002. Det er en forklaring den etiske komiteen ikke setter sin lit til.

- Verdiene borte Blatter står fast på det som skal ha vært en muntlig avtale, «gentleman's agreement» mellom ham selv og Platini - og forklarte detaljer fra avtaleinngåelsen.

- De benekter denne avtaleinngåelsen. Den var bekreftet gjennom to møter i FIFAs eksekutive komité i 1998, ett i Sverige og ett i Zürich. Folk snakket om avtalen, og det er nedskrevet. De har bekreftet at det ble diskutert, sier Blatter.

Da Dagbladet møtte den utestengte FIFA-presidenten etterpå, gjentar han det humane, og drar fram «Handshake for Peace», som Norge begynte med i en vennskapskamp mot Sør-Afrika i 2010.

- Det er synd de verdiene er blitt borte, sier Blatter til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer