Blatter trakk VM-forslag

Det blir ikke fotball-VM annethvert år. Fifa-president Sepp Blatter trakk onsdag det kontroversielle forslaget sitt i et møte med Uefas eksekutivkomité.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Like etter nyttår kom utspillet som rystet store deler av fotballverden. Fifa-president Sepp Blatter foreslo å arrangere VM-sluttspill annethvert år istedenfor hvert fjerde år som nå. Spesielt fra Europa var motstanden sterk, og styret i Uefa sa enstemmig nei til forslaget. Etter onsdagens møte var Norges Uefa-representant Per Ravn Omdal var svært fornøyd.

- Samarbeidet mellom Uefa (Det europeiske fotballforbundet) og Fifa (Det internasjonale fotballforbundet) har ikke vært 100 prosent hele tiden, men vi har funnet måter å bedre det på. Etter konstruktive diskusjoner ble det klart at Blatter ikke vil bringe VM-saken fram for avstemning i Fifa-styret eller for den ekstraordinære Fifa-kongressen i juli, sier Omdal til NTB.

Uefa har brukt mye tid på problemstillingen etter at Blatter kas tet fram forslaget. Omdal har hele tiden trodd at Fifa-presidenten ville snu når Uefa fikk lagt fram sitt syn.

Vanskeligheter

- Vi har pekt på vanskelighetene rundt forslaget. VM annethvert år ville ha ødelagt mye for de andre store mesterskapene, som mesterligaen og EM. Vi hadde også risikert en overmetning i TV, forteller Omdal.

Tidligere har Omdal også uttalt at belastningen på spillerne ville blitt for stor. Dermed har saken både medisinske, kommersielle og sportslige aspekter.

- Nå er ballen lagt på is for en god stund framover. Men det fins selvsagt ingen garanti mot endringer i framtiden, sier Per Ravn Omdal.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer