I HARDT VÆR: Fifa-sjef Sepp Blatter er en presset mann. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Fifa-sjef Sepp Blatter er en presset mann. Foto: REUTERS/Arnd Wiegmann/NTB ScanpixVis mer

Blatter tror USA ville påvirke FIFA-kongressen

- Lukter ikke godt.

FIFA-sjef Sepp Blatter sier han mistenker at USAs etterforskning av fotballorganisasjonen var et forsøk på å påvirke helgens FIFA-kongress.

- Jeg er ikke sikker, men det lukter ikke godt, sier Blatter til TV-kanalen RTF om sin teori om hvorfor sju FIFA-topper ble pågrepet i en korrupsjonssak to dager før kongressen der FIFA-presidenten ble gjenvalgt.

Blatter trekker fram at USA tapte kampen mot Qatar om å få arrangere fotball-VM i 2022, og kaller landet «Jordans fremste støttespiller». Prins Ali bin al Hussein, som stilte mot Blatter i presidentvalget, kommer fra Jordan.

- Sjokkert Den gjenvalgte FIFA-presidenten kritiserer også den amerikanske påtalemyndigheten for uttalelser under etterforskningen. Blant annet har statsadvokat Loretta Lynch sagt at korrupsjon i fotball er «stigende, systematisk og inngrodd, både i utlandet og her i USA».

- Selvfølgelig er jeg sjokkert. Som FIFA-president vil jeg aldri komme med kommentarer om en annen organisasjon uten å være sikker på hva som har skjedd, sier Blatter om uttalelsene.

- Hat i UEFA I TV-intervjuet kom han også med kritikk av Michel Platini, presidenten for den europeiske fotballorganisasjonen UEFA, som ba Blatter om å trekke seg etter at etterforskningen startet.

- Den slags hat kommer ikke bare fra en person, det kommer fra hele UEFA-organisasjonen. De klarer ikke å ta inn over seg at jeg ble president i 1998, sier Blatter.

På spørsmål om han kan tilgi Platinis uttalelser, svarer han slik:

- Jeg tilgir alle, men glemmer aldri. (NTB)