Blatter vil begrense kamptallet

FIFA-president Sepp Blatter vil legge fram forslag om å begrense antall kamper et klubblag kan bruke hver spiller i.

En offensiv Blatter tok tirsdag til orde for å ha maksimalt 16 lag i nasjonale serier, og for å forby klubbene å bruke en spiller i flere enn 45 turneringskamper i løpet av en sesong.

Hans utspill vil møtes med massiv kritikk fra G14, interesseorganisasjonen for Europas største og rikeste klubber, men Blatter nyttet like godt anledningen til å bryte tvert med G14.

- Jeg snakker ikke lenger med G14 som en gruppe. Jeg gjorde det en gang, og det viste seg å være en dårlig avgjørelse. G14 er ingen anerkjent organisasjon i Europa eller europeisk fotball, sa Blatter om organisasjonen som blant annet omfatter Real Madrid, Manchester United, Bayern München, Milan og Juventus.

G14-klubbene har tidligere truet med å bryte ut av fotballens nasjonale og internasjonale organisasjoner og danne sin egen serie, og de har nylig framsatt krav om at FIFA og UEFA må betale spillernes lønn når de er på landslagsoppdrag i store mesterskap.

Blatter sa at han torsdag vil framlegge et forslag for FIFA-styret for å regulere antall kamper for spillerne.

- Det er for mye klubbfotball i dag. Spillerne klager over utmattelse, og plutselig har vi dopingproblemer i fotballen. Det er det verste som kan hende, og vi kan ikke lukke øynene for det. Som produkt må fotballen redusere tilbudet for å beholde sin verdi, sier Blatter.

I land som England, Spania og Italia vil Blatters forslag, om det vedtas og innføres, bety til dels store endringer i terminlista.

Forslaget må vedtas av FIFA-kongressen neste år dersom det skal gjøres gjeldende.

Men på tross av angrepet på stort kampantall for klubbene, tviholder Blatter på det omstridte klubb-VM. Han opplyser at det neste år til og med skal utvides fra 12 til 16 klubber.

Kontinentcupen for landslag skal ifølge Blatter heretter avvikles hvert fjerde år, alltid året før VM og i landet der VM skal spilles.

(NTB)