Blatter vil ha fotballferie

FIFA-president Sepp Blatter tar til orde for global fotballferie i desember. Han sier at forbundet i mars vil legge fram sitt forslag for en harmonisert terminliste som skal innføres i 2004.

- Det er nødvendig at spillerne får en måneds pause, sier Blatter, som tidligere har sagt at han ønsker at sesongen skal følge kalenderåret - som den allerede gjør i Norge.

Planen om en harmonisert terminliste har vært under utarbeidelse i ett år. Ifølge Blatters nære medarbeider Michel Platini har den fått navnet «Big bang».

- Desember skal være fotballfri måned, mens januar er avsatt til sesongforberedelser. Dessuten blir det ingen klubbfotball fra 15. juni til 15. juli slik at internasjonale sluttspill kan arrangeres, sier Platini.

Siden de fleste land har en sesong som varer fra høst til sommer, vil planen ganske sikkert møte betydelig motstand. Forslaget om at alle spillere skal få fri i desember vil imidlertid vinne gehør blant spillere som i øyeblikket er i aksjon mer eller mindre 12 måneder i året.

(NTB-Reuters)