Blatter vil ha lov om sanksjoner for rasismeoppførsel

Synes Roma slipper for lett unna etter Balotelli-hetsing.

 ETTERLYSER:  FIFA-president Sepp Blatter etterlyser strengere straffer for rasisme, og sier at kongressen vil stemme over en resolusjon om bindende sanksjoner for sånne hendelser i slutten av måneden. Foto:  AP Photo / Simon Yap / NTB Scanpix
ETTERLYSER: FIFA-president Sepp Blatter etterlyser strengere straffer for rasisme, og sier at kongressen vil stemme over en resolusjon om bindende sanksjoner for sånne hendelser i slutten av måneden. Foto: AP Photo / Simon Yap / NTB ScanpixVis mer

FIFA-president Sepp Blatter kritiserer italienske fotballmyndigheter som bare ga en bot for tribunerasismen i helgens kamp mellom Milan og Roma.

Han sier at FIFA-kongressen på Mauritius i slutten av måneden vil stemme over en resolusjon som foreskriver bindende sanksjoner ved slike hendelser.

- Leksen er ikke lært. Det er utrolig at slikt kan skje i en så stor kamp som Milan mot Roma på San Siro. Det som bekymrer meg, og som er umulig å forstå, er at disiplinærkomiteen i Italias fotballforbund nøyde seg med å gi en bot, sier Blatter til FIFA.com.

- Jeg er ikke tilfreds Roma ble ilagt en bot på 50.000 euro (375.000 kroner) for tilhengernes oppførsel.

- Avgjørelsen kom etter et snaut døgn. De har ikke foretatt noen gransking, og det er uansett uakseptabelt å nøye seg med en bot. Hva er 50.000 euro for en slik hendelse? Penger finner klubbene alltid. Jeg er ikke tilfreds, og jeg vil kontakte det italienske forbundet, sier Blatter.

Dommeren avbrøt kampen i halvannet minutt tidlig i annen omgang etter at Roma-tilhengerne stadig kom med rasistiske rop og lagde «apelyder» rettet mot hjemmespillerne Mario Balotelli og Kevin-Prince Boateng.

 STOPPET:  Kampen mellom Milan og Roma ble stoppet i en kortere peridoe, etter at Roma-fansen skrek rasistiske ting mot Mila-spillerne, deriblant Mario Balotelli (t.h). Foto: AP Photo / Davide Spada / NTB Scanpix
STOPPET: Kampen mellom Milan og Roma ble stoppet i en kortere peridoe, etter at Roma-fansen skrek rasistiske ting mot Mila-spillerne, deriblant Mario Balotelli (t.h). Foto: AP Photo / Davide Spada / NTB Scanpix Vis mer

Blatter sier seg sjokkert over hendelsen, som kommer mens FIFA gjør seg rede til å vedta tiltak mot rasisme.

- Om to uker avvikler vi kongressen, og da får vi en resolusjon som er bindende for alle våre 209 medlemsland. Jeg gleder meg til det og håper det ikke blir flere slike hendelser før den tid, sier FIFA-presidenten.

Han har tidligere rost Boateng for å gå av banen da han ble utsatt for rasistisk hets i en treningskamp i januar.

(NTB)