Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter vil ha norsk sesong

Premier League om sommeren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FIFA-president Sepp Blatter vil fjerne sommerferien og håper å få med seg klubbene på å la fotballsesongen følge kalenderåret.

- Sesongen bør starte i slutten av februar og vare til slutten av november. Jeg har foreslått for klubbene at de spiller fotball gjennom sommeren og begynner å følge kalenderåret, sier Blatter til det tyske bladet Kicker.

- Da blir det nok tid til at spillerne kan hente seg inn, og vi kan ha treukers perioder med landslagskvalifisering, fortsetter FIFA-presidenten som hevder at ideen støttes av de store europeiske klubbene.

I dag er det bare noen få land i Europa som har sesong innen ett kalenderår. Det gjelder Norge, Sverige, Finland samt Russland og flere tidligere sovjetstater. Alle de store ligaene på kontinentet og på de britiske øyer spiller høst-vår.

Seks-fem

Blatter sier også at han føler seg sikker på at hans plan for å begrense antall utlendinger i europeisk klubbfotball vil bli gjennomført.

- «Seks-pluss-fem-planen» kommer til å bli gjennomført, helt sikkert, sier han.

Planen går ut på at minst seks av spillerne som til enhver tid er på banen for et lag må kunne representere landslaget der klubben hører hjemme.

- Det vil bety større grad av identifikasjon mellom klubbene og deres tilhengere, og det vil gi unge talenter større muligheter. Det vil også lette det økonomiske presset på klubber, sier han.

Planen kan imidlertid være i strid med EU-regelverket.

(NTB)

VIL TA BORT SOMMERFERIEN: FIFA-president Sepp Blatter skaffer seg neppe flere venner med sitt siste forslag: Å ta bort sommerferien og la fotballsesongen følge kalenderåret. Foto: AP
VIL TA BORT SOMMERFERIEN: FIFA-president Sepp Blatter skaffer seg neppe flere venner med sitt siste forslag: Å ta bort sommerferien og la fotballsesongen følge kalenderåret. Foto: AP Vis mer
Hele Norges coronakart