Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter vil ikke utelukke omvalg av VM i 2022

Vil etterforske anklagene om bestikkelser fra Qatar.

SIER HAN VIL RYDDE OPP: Fifa vil snakke med varsleren som er kilden til beskyldningene om at Qatar bestakk Fifa-medlemmer i jakten på VM 2022.Foto: SCANPIX/AP/Anja Niedringhaus
SIER HAN VIL RYDDE OPP: Fifa vil snakke med varsleren som er kilden til beskyldningene om at Qatar bestakk Fifa-medlemmer i jakten på VM 2022.Foto: SCANPIX/AP/Anja Niedringhaus Vis mer

(Dagbladet): Fifa-president Sepp Blatter forteller i dag at varsleren som beskylder Qatar for å ha kjøpt stemmene som sikret dem VM i 2022 vil reise til Zürich for å avgi forklaring.

Avisen Sunday Times har fremlagt bevis for at Issa Hayatou fra Kamerun og Jacques Anouma fra Elfenbenskysten ble betalt av Qatar for stemme på deres kandidatur, noe samtlige involverte senere har avvist.

Men vedkommende som har foret Sunday Times med saken skal nå hjelpe Fifa i etterforskningen.

- Vi venter ivrig på disse bevisene eller ikke-bevisene slik at vi kan gå til de nødvendige steg. Avisen har lovet at varsleren skal komme hit til Zürich, deretter vil vi sette i gang etterforskning, sier Sepp Blatter, ifølge Guardian.

Kan vurdere omvalg
Blatter sier det neppe vil være mulig å gjennomgå hele saken før presidentvalget 1. juni, et presidentvalg sveitseren regner med å vinne over Mohamed Bin Hammam, men vil ha bevisene på bordet før den tid.

Han vil samtidig ikke utelukke at det kan bli aktuelt å gjennomføre en ny avstemning om VM i 2022.

- Dette er en idé som allerede går verden rundt, og det er alarmerende. Ikke be meg om å svare ja eller nei, la oss ta dette steg for steg, sier Fifa-presidenten.

- Hele prosedyren kan ikke gjennomføres på elleve dager, men før de elleve dagene er over må vi vite om beskyldningene er sanne, usanne eller ikke beviste. Er de ikke sanne, er denne saken over, sier Blatter.

Qatar avviser
I desember valgte FIFAs delegater ut Russland som verter for VM-sluttspillet i 2018, og noe overraskende for de fleste, ørkenstaten Qatar som VM-vert fire år senere.

VM-arrangøren i Qatar har tydelig avvist beskyldningene fra England.

- Vi nekter kategorisk for disse beskyldningene. Vi har ingenting å skjule og vil mer enn gjerne samarbeide om framtidige etterforskninger. Dessuten vil motbevise alle mulige framtidige beskyldninger, het det i en pressemelding derfra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media