Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blatter vil søtte et fotball-VM som arrangeres ved juletider

I 2022.

VIL HA VINTER-VM: Sepp Blatter vil støtte et fotball-VM som arrangerer ved juletider i 2022 - det i Qatar. Foto: AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI
VIL HA VINTER-VM: Sepp Blatter vil støtte et fotball-VM som arrangerer ved juletider i 2022 - det i Qatar. Foto: AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI Vis mer

Siste melding fra FIFA-president Sepp Blatter er at han vil støtte et fotball-VM som arrangeres tett opp mot jul i 2022.

Diskusjonene rundt mesterskapet i Qatar om ni år fortsetter. Sommervarmen gjør det utenkelig å gjennomføre VM på sommeren, og FIFA gransker ulike alternativer.

- Vi begynner konsultasjonene for å flytte turneringen til vintertid. Det kan bare gjøres i november og desember, ikke i januar/februar, uttalte Blatter under en pressekonferanse i Abu Dhabi fredag.

Det internasjonale fotballforbundet har fått kritikk fra vinteridrettene etter planene om å arrangere VM samtidig som OL. Nå ser det ut til at Blatter og kollegaene har luket ut den muligheten.

Derimot kan ikke presidenten forvente seg all verdens jubel fra europeiske fotballklubber. I november og desember kjører både mesterligaen og de nasjonale ligaene for fullt.

(NTB)