(B)latterlig!

FIFA-president Sepp Blatter gjorde en slett figur på en pinlig pressekonferanse i regi av Fotballforbundet i går. Han avviste alle anklager om korrupsjon og økonomisk svikt i det internasjonale fotballforbundet.

- Vi i FIFA har ingenting å skjule, sa Blatter gjentatte ganger under seansen på Plaza, der han satt ved siden av sine verste motstandere, Per Ravn Omdal og UEFA-president Lennart Johansson.

På forhånd hadde Blatter gitt klar beskjed om at han ikke ville ha spørsmål om den pågående økonomiske granskingen av tv-rettigheter og korrupsjon i FIFA under pressekonferansen. I stedet snakket de tre ballpampene av kunstgress, doping og viktigheten om politisk innflytelse. Da Dagbladet og andre medier begynte å stille spørsmål om krisa i FIFA, ble vi stanset av en brysk informasjonssjef i NFF, Roger Solheim.

Provosert

Først etter at de tre steg ned fra podiet, ble det gitt anledning til å spørre om det eneste interessante. Nemlig maktkampen mellom UEFA-president Lennart Johansson og Blatter sjøl. Da Johansson var ute av synsfeltet til Blatter, kom beskyldningene trillende ut av munnen hans.

- Johansson har skuffet meg. Jeg levde i tro på at Johansson virkelig støttet mitt kandidatur til å bli gjenvalgt i som president i FIFA. Men han har forandret mening, uten å snakke med meg først, sa en tydelig provosert Blatter.

For et par dager siden kalte han svenske Johansson for dårlig taper i en sveitsisk avis.

Beskyldninger

- Ja, det gjorde jeg. Fordi det er den følelsen jeg sitter med.

Han refser UEFA for å tenke for lite på resten av fotballverdenen.

- UEFA er selvsagt et mektig forbund som bør ha innflytelse, men de bør kunne se viktigheten av å være litt mer solidariske med resten av verden. Inntektene fra VM fordeler seg 50/50 mellom Europa og resten av verden, og bare 2 av 15 sponsorer er fra Europa. Det forteller noe, sier Blatter.

At han sjøl gikk inn og stanset den interne granskningen som FIFA-styret påla seg sjøl i mars, mener han fortsatt at han hadde rett til.

- Jeg har beviser for at en person i gruppa er inhabil, og den etterforskningen starter ikke opp igjen før FIFA-styret har erstattet ham, og møtes til nytt ekstraordinært møte den 3. mai.

MOT VEGGEN: FIFA-president Sepp Blatter (t.v.) ble hardt presset da han endelig tillot spørsmål omkring krisa i det internasjonale fotballforbundet på en flau pressekonferanse sammen med Per Ravn Omdal og Lennart Johansson.