Ble advart - her gikk de berserk igjen

- Slike ting kan dessverre skje, sier Kyvåg.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Mandag uttrykte lederne for Tromsøs guttelag sterk misnøye med at lag som har utøvd vold på fotballbanen får delta i Norway Cup

16-åringene kom til Ekebergsletta fra Dana Cup, hvor det som skulle være en hyggelig opplevelse endte i et voldsmareritt mot rabiate russere.

Peruvianske Cantolao angrep i samme cup Skedsmos guttelag. Denne uka deltar de i Norway Cup.

- For meg er det helt ubegripelig at de får være med her. Kyvåg sier de tar alle forholdsregler, men de gjør jo ikke det. Sjansen for slike episoder må jo være mindre hvis slike lag stenges ute, sa lagleder Geir Helø til Dagbladet.no.

Norway Cup-general Frode Kyvåg forsikret at turneringen hadde tatt alle forholdsregler, men mente det ville være «uanstendig» å nekte lag å delta. 

Torsdag smalt det igjen.

Slått i ansiktet med knyttet neve

Laget fra Peru ledet lenge i 1/8-delsfinalen mot KFUM-kameratene, men tapte til slutt

SLO TIL MOTSPILLERE: Spillere fra Cantolao slo til KFUM-spillere i ansiktet og jaktet dommeren etter å ha blitt slått ut av Norway Cup. Foto: Anne Skaug
SLO TIL MOTSPILLERE: Spillere fra Cantolao slo til KFUM-spillere i ansiktet og jaktet dommeren etter å ha blitt slått ut av Norway Cup. Foto: Anne Skaug Vis mer

1-2.

Da kampen var over og Cantolao slått ut, skal hele horden fra Peru ha gått berserk.

- To av spillerne våre ble slått i ansiktet med knyttet neve og endte opp med stygge sår. Ledere, foreldre og tilskuere omringet og jaktet på dommeren. De var bare ute etter konflikt, sier KFUM-treneren Per Brosstad til Dagbladet.no.

Hrafn Persson var en av spillerne som ble utsatt for volden.

- En av spillerne kom bort til meg, pirka meg på skuldra og slo til meg i ansiktet da jeg snudde meg, sier Hrafn til Dagbladet.no.

Anne Skaug har en sønn på laget og tok bildene fra episoden.

- Jeg pleier alltid å ta bilde av de når de takker for kampen, men jeg skjønte jo at de ikke ville takke. Jeg fikk tatt et bilde, men etter det turte jeg ikke mer. Det var utrolig skremmende, sier Skaug som skryter av hvordan dommeren håndterte den vanskelige kampen.

Etterlyser bedre vakthold

Ble advart - her gikk de berserk igjen

Trener Brosstad påstår det ikke fantes politi eller sikkerhetsfolk fra Norway Cup på banen, selv om dette på forhånd var vel kjent som en risikokamp.

- Vi slo en ring rundt spillerne våre for å unngå nye angrep og en av våre ledere løp og fikk hentet hjelp. Etter en stund kom tre karer som geleidet oss tilbake til garderoben. Vi ville ha beskyttelse for vi var redde for å bli angrepet på veien, forteller Brosstad videre.

- Kyvåg og Norway Cup-ledelsen ble minnet på dette faremomentet i pressen før turneringen, men allikevel foretok de seg ingenting. Det er en skandale, mener Brosstad.

Kyvåg beklager hendelsen, men synes reaksjonen fra KFUM er urimelig.

- Skjer ukentlig i kretsserien

- Vi har 3850 kamper her i løpet av ei uke - skulle vi hatt politivakter på hver eneste kamp? Slike ting skjer ukentlig i kretsserien, sier Kyvåg til Dagbladet.no.

- Vi tar sikkerheten på største alvor og jeg har sittet halva natta med dette. Det er beklagelig, men slike ting kan skje, sier Kyvåg videre.

Norway Cup-sjefen er derimot helt klar på at han ikke ønsker å nekte lag deltakelse på grunn av ting som har skjedd i andre fotballturneringer i Norden.

- Vi må ta hensyn til det de har gjort og gjør her, ikke andre steder. Cantolao har vært her i 17 år og har oppført seg eksemplarisk, sier Kyvåg.

Utestengelse og bot

Juryen i Norway Cup var i går i møter for å avgjøre eventuelle sanskjoner mot Cantolao.

- Vi har nå fått inn mange forklaringer fra dommere, KFUM og Cantalao og juryen har vedtatt og sanskjonert med en bot, samt at en spiller utestenges for fem kamper, sier Arnor Dingen,  som er juryformann i Norway Cup.

- Dette er en meget høy bot i Norway Cup-sammenheng og spilleren er gitt fem kamper da det er funnet bevist at han har slått til en KFUM-spiller, sier Dingen.

NFF vil via FIFA meddele det Peruvianske fotballforbundet om straffen. Dette vil ikke få konsekvenser for spilleren i Norway Cup.

<B>TETT OG JEVNT:</B> KFUM kom tilbake etter å ha ligget under, men opplevde å li angrepet etter at kampen var over.