Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble advart av politiet etter forrige stunt - i går gjorde de det igjen

Charlton-fansen er møkklei.

GLAD I BALLER: Charlton-fansen kastet først badeballer på banen mot Middlesbrough for noen uker siden. I går var det stressballer som ble brukt til å protestere med. Foto: Joe Toth/BPI/NTB Scanpix
GLAD I BALLER: Charlton-fansen kastet først badeballer på banen mot Middlesbrough for noen uker siden. I går var det stressballer som ble brukt til å protestere med. Foto: Joe Toth/BPI/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fansen til den engelske fotballklubben Charlton har for lengst sett seg lei på eier Roland Duchatelet. Det er mange som mener den belgiske 69-åringen ødelegger klubben, som ligger nest sist i Championship med åtte seire på 39 kamper.

Charlton spilte Premier League-fotball i sju sesonger fram til nedrykket i 2006/07-sesongen. Duchatelet beskyldes for å misforstå engelsk fotball, og det har vært flere managere i klubben under hans eierskap de siste 25 månedene.

Fansen har derfor begynt å bruke Charlton-kampene som protest-arenaer. Noen har gjort det enkelt ved å kle seg ut som et esel med ordene «Duchatelet out» på brystet, mens andre har vært litt mer kreative.

Gårsdagens kamp mot Birmingham måtte stoppes i første omgang da flere hundre stressballer ble kastet ut på gressmatta av Addicks-fansen. Kampen var bare noen sekunder gammel da de små ballene fløy gjennom lufta, samtidig som «vi vil ha Roland ut» runget ut blant publikum.

Det skjedde bare dager etter at politiet ba fansen om å protestere uten å lage bråk. Det innebar blant annet å ikke kaste gjenstander på gressmatta. For noen uker siden kastet Charlton-fansen badeballer på banen under en kamp mot Middlesbrough, og i ettertid ble de advart av politiet.

MISLIKT: Charlton-eier Roland Duchatele. Foto: NTB Scanpix
MISLIKT: Charlton-eier Roland Duchatele. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I forkant av den aktuelle kampen var det også flere hundre tilhengere som imiterte en begravelse, etter at de hadde samlet inn over 120 000 norske kroner til protestaksjonen. En kiste ble båret til stadion hvor det ble holdt et minutts stillhet.

- Det er utrolig frustrerende å se på en gjeng folk som ikke har noen erfaring, og som ikke tar hensyn, ødelegge klubben du elsker, sier Charlton-fan Ben Connoly ifølge The Mirror.

Flere fans forlot også stadion etter rundt 70 minutter, noe som var nøye planlagt da det viser hvor mange mål Charlton har slupper inn denne sesongen.

Charlton slo for øvrig Birmingham 2-1 i går.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram