-Ble advart mot «norske- syken»

Landslagssjef Christer Magnusson forstår i dag hva kritikerne som advarte ham mot «norskesyken», mente da han tok over som norsk landslagssjef i håndball.

- Ja, det var flere som advarte meg mot det de kalte norskesyken, sier Magnusson til Dagbladet. Det typisk norske fenomenet var en tydelig trend ved at landslaget faller igjennom framfor å følge opp sterke prestasjoner. # - Vanligvis får man god selvtillit etter gode kamper. Men ikke Norge, av en eller annen grunn, sier Magnusson.

Berg-og-dal-bane

Norskesyken har slått til for fullt i VM med berg-og-dal-bane-innsats av spillerne.

Christer Magnussons elever har variert fra det helt strålende til det mest begredelige.

Norge åpnet med en godkjent 20- 14-seier mot Saudi- Arabia. Deretter gikk laget på en kjempesmell mot Tunisia (tap 19-28), for så å reise seg mot Slovenia (seier 30-29) - før mesterskapets beste kamp mot Russland (25-25).

Da Norge skulle vise at de hadde slått igjennom internasjonalt, kom en ny smell mot Ukraina (22-31).

De norske guttene benyttet gårsdagens fridag til å reise fra Dunkerque til Toulouse foran morgendagens åttendedelsfinale mot Spania.

I tillegg tok spillerne en joggetur og fikk se video om forskjellen mellom gode og dårlige kamper.

Revansjesugne

- Spania er et av de fire beste lagene i verden, men vi er skikkelig revansjesugne og skal gi dem kamp. Vi vil gi folket hjemme i Norge en ny håndballopplevelse, sier Magnusson.

Spanjolene har et jevnt besatt mannskap med playmaker Dutsjebajev som den store stjernen. Eks-russeren er en av de nominerte i kåringen til verdens beste håndballspiller i år 2000.

Spania har også to gode sidebacker. I forsvar bruker spanjolene samme 5:1-variant som russerne.