Berit Kjøll og Håndballforbundet betalte PR-byrå for å vinne presidentvalget

Ble aldri avslørt på Dagsrevyen

Hvorfor fortalte ikke Berit Kjøll og Håndballforbundet sannheten om hvordan de kjøpte hjelp av PR-byråer for å vinne presidentvalget?

ULIK SKJEBNE: Eks-president Tom Tvedt mistet makten over idretten på Dagsrevyen. Der var arvtageren Berit Kjøll heldigere, men manglende åpenhet gir henne et troverdighetsproblem. For hvorfor fortalte verken hun eller Håndballforbundet om at de brukte betalt PR-hjelp i valgkampen? FOTO: NTB scanpix
ULIK SKJEBNE: Eks-president Tom Tvedt mistet makten over idretten på Dagsrevyen. Der var arvtageren Berit Kjøll heldigere, men manglende åpenhet gir henne et troverdighetsproblem. For hvorfor fortalte verken hun eller Håndballforbundet om at de brukte betalt PR-hjelp i valgkampen? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBROVNIK (Dagbladet): For snart to år siden mistet eks-idrettspresident Tom Tvedt grepet om sine egne. Det skjedde i beste sendetid på Dagsrevyen i NRK etter et glitrende intervju signert den svært flinke programlederen Ingerid Stenvold. Hun lot aldri sjefen for norsk idrett komme unna den ubehagelige sannheten.

For to dager siden satt den nyvalgt idrettspresidenten Berit Kjøll med den samme reporteren i Dagsrevy-studioet. Der ble Kjøll ikke utfordret til å fortelle hva som er sant om bruken av private PR-byråer i forkant av sist søndags dramatiske presidentvalg i Norges Idrettsforbund.

Denne gangen snakket ingen om at den nyvalgte idrettspresidenten hadde fått hjelp av anonyme, innkjøpte PR-eksperter midt i et demokratisk valg, selv om nettopp slike opplegg de siste årene har vært ett av de sentrale temaene i forbindelse med åpenhetsdebatten og idrettsbevegelsens forvaltning av offentlige midler.

MANDAG kveld var den journalistiske lissepasningen til og med levert:

  • Noen timer før Dagsrevyen hadde Dagens Næringsliv publisert nyheten om at Kjølls PR-regisserte valgkamp var finansiert både privat og innad i idretten. Avisa hadde også avslørt hvilket firma og PR-eksperter som var brukt, og avtalene var bekreftet.

Likevel valgte NRK å holde denne overraskende nyheten utenfor sendingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer