Ole Gunnar Solskjær:

- Ble aldri sett på som en seriøs kandidat

Dette skriver mediene om at Ole Gunnar Solskjær nå har fått Manchester United-jobben på permanent basis.

FARVEL: Moldes stjernespiller overrasker sin tidligere sjef, og håper han blir værende i Manchester i lang tid fremover. Reporter: Fredrik N: Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ryktene har allerede gått i flere måneder, og mange har ment det bare har vært snakk om et tidsspørsmål, men i dag kom nyheten om at Ole Gunnar Solskjær har fått jobben som Manchester United-manager på permanent basis.

Interessen rundt nordmannen er enorm, ikke bare her til lands. Også på fotballøya figurerer nordmøringens ansikt på nettavisenes forsider torsdag formiddag.

Felles for alle de store avisene er at de trekker fram Solskjærs statistikk som det avgjørende kriteriet for at han nå er fast ansatt. De mener at 14 seiere på 19 kamper er tall klubbledelsen ikke kunne se bort fra.

Kampen i Paris avgjorde

The Telegraph skriver at nordmannen i utgangspunktet «aldri ble sett på som en seriøst kandidat» til jobben på fast basis, og at ledelsen egentlig hadde ambisjoner om å sikre signaturen til argentinske Mauricio Pochettino. Men Solskjærs resultater og arbeid med å «gjenoppbygge klubbens DNA» skal ha overbevist styret.

De skriver også at styret har latt seg imponere av hvordan spillere som har prestert under pari over tid, plutselig har respondert på nordmannens lederskap, og at han har latt flere akademispillere slippe til på førstelaget.

The Independent skriver også om den imponerende resultatrekka, men trekker spesielt frem 3-1-seieren over Paris Saint-Germain. De mener dette gjorde avgjørelsen lett for styret.

Rikskringkasteren BBC har satt opp et live-studio der de tar inn reaksjoner fra sine lesere over hele verden. De fleste rekasjonene er positive, men det er også enkelte supportere som er skeptiske til nordmannens manglende erfaring på dette nivået.

De påpeker også at klubben nå må trå til på overgangsmarkedet i sommer, og at det er viktig å få nøkkelspillere til å signere lengre kontrakter så Solskjær får anledning til å bygge det laget han vil ha.

- Spillerne informert i går

The Guardian melder at den umiddelbare og imponerende snuoperasjonen er grunnen til at Solskjær nå har fått jobben, og at styret er trygge i sin avgjørelse selv om klubben tapte mot Arsenal og røyk ut av FA-cupen mot Wolves. De trekker i likhet med Telegraph fram kandidaturet til Tottenham-manager Pochettino, men at styret har landet på at Solskjær er det beste alternativet.

I The Daily Mail kan man lese at Solskjær får jobben etter å ha hatt et møte med styreleder Ed Woodward på klubbens treningsanlegg Carrington tidligere denne uka. De skriver også at det vil bli frigjort store summer for at nordmannen skal kunne styrke stallen i denne sommerens overgangsvindu.

Manchester Evening News skriver at Solskjærs assistent Mike Phelan mest sannsynlig fortsetter i jobben. De kan også melde at kontrakten først ble underskrevet tidligere torsdag, og at spillerne fikk vite om avgjørelsen på et møte onsdag.

Hos Sky Sports er allerede spekulasjonene i gang om hvem Solskjær vil signere i sommer. De trekker spesielt fram waliseren Gareth Bale som har slitt den senere tiden i spanske Real Madrid. De peker også på at supertalentet Jadon Sancho i Dortmund, Barcelonas Samuel Umtiti eller Real Madrids Raphael Varane er gode kandidater til å bli den ferske Manchester United-managerens første storsignering.

Dagbladet følger saken

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer