Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Angrepet med sag på treningstur

Ble angrepet med sag på treningstur. Ranerne prøvde å kutte av ham beina

Men Mhlengi Gwala skal bli helt frisk igjen, ifølge treningskameraten Sandile Shange.

SKADET: Mhlengi Gwala ble angrepet på treningstur denne uka. Foto: B-Active Sports/Jethro Snyders via AP
SKADET: Mhlengi Gwala ble angrepet på treningstur denne uka. Foto: B-Active Sports/Jethro Snyders via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mhlengi Gwala (27) fra Sør-Afrika er en lovende triatlet, som har deltatt i flere store internasjonale konkurranser. Men under en treningstur denne uka skjedde en grusom hendelse som trolig vil sette ham noe tilbake:

Gwala ble ranet av tre menn - før de prøvde å kutte av ham beina med ei sag, skriver Washington Post. Det ble først meldt at det ble brukt en motorsag, men sørafrikanske medier skriver at det dreier seg om ei sløv (vanlig) sag.

- Han trodde de skulle robbe ham, så han stoppet og ga dem mobiltelefonen. Men de dro ham ut av veien, tok ei sag og prøvde å skjære av ham beina. De fortsatte helt til de kom til beinet, da sagen satte seg fast. Da begynte de på det andre beinet, forklarer Sandile Shange, Gwalas treningspartner, til BBC.

Stabil

Ifølge den britiske TV-kanalen etterforskes saken som et drapsforsøk. Gwala er stabil etter hendelsen, og skadene skal ikke være livstruende.

Overfor sørafrikanske News 24 forteller Shange at prognosen er god - og at Gwala skal kunne gå og løpe igjen, selv om veien blir lang.

Dennis Jackson er sportssjef for programmet Gwala hører til. Han sier at motivet for handlingen er uvisst.

- Jeg klarer ikke å forstå hva som skjedde. Det virker som de dro ham av sykkelen og inn i buskene. De hadde sag og gikk etter beina hans. Vi vet ikke hvor langt de kom, om de prøvde å kutte det av, eller hva motivet var. Alt vi vet er at Mhlengi er i live, at han snakker og får behandling, sier han til sørafrikanske The Times.

Samler inn penger

Det internasjonale triatlonmiljøet har kommet med flere støttemeldinger til sørafrikaneren.

Det har også seilt opp en støtteside der man kan donere penger for å hjelpe Gwala tilbake. Målet skal ligge på 100 000 rand - omtrent 50 000 kroner.

Tiltaket heter Få Mhlengi tilbake på sykkelen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!