Verdenscupavslutningen i Falun

Ble avskrevet. Etter tre års tørke slo Bjørgen tilbake

Marit Bjørgen ble avskrevet som langrennssprinter. Etter tre år uten toppresultater i sprint, svarte 37-åringen i dag på tiltale og tok steget opp på sprintpallen internasjonalt for første gang siden 2015.

IMPONERTE: Det ble en svensk festdag på kvinnesprinten i Falun, men sjelden har Marit Bjørgen vært mer fornøyd med en 3. plass. Foto: BILDBYRÅN
IMPONERTE: Det ble en svensk festdag på kvinnesprinten i Falun, men sjelden har Marit Bjørgen vært mer fornøyd med en 3. plass. Foto: BILDBYRÅN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN/OSLO (Dagbladet): 11. mars 2015 er datoen hvor Marit Bjørgen sist gang var i en internasjonal sprintfinale. Da ble hun nr. 3 bak Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng i verdenscupsprinten i Drammen.

Etter at 37-åringen ble mor har resultatene i internasjonale langrennssprinter uteblitt. Akselerasjonen og startfarten har vært for dårlig, og Bjørgen har blitt avskrevet som sprinter på det høyeste nivået. Derfor gikk hun heller ikke OL-sprinten i Pyeongchang.

I dag beviste imidlertid Bjørgen at hun likevel ikke er for gammel for å hevde seg i verdenstoppen i sprint. En forsmak fikk langrennsverden da 37-åringen spurtslo selveste Stina Nilsson på OL-stafetten i Pyeongchang.

I Falun i dag viste Bjørgen at hun også har starthurtighet og akselerasjon nok til å hevde seg i en ren sprint.

Rognes-jenta ble verdensmester i sprinten her i Falun i 2015, og etter tre år uten sprintsuksess tok Bjørgen endelig steget opp på sprintpallen igjen i dag. Det gjorde godt for langrennsdronninga som slo igjennom på nettopp sprint i Düsseldorf i oktober 2002.

Prologvinner Hanna Falk seiret og sørget for svensk hjemmejubel. Jonna Sundlings 2. plass i Falun ga svensk dobbeltseier og drømmedag. Silje Øyre Slind imponerte og ble nr. 5, mens sprintcupvinner Maiken Caspersen Falla røk ut i semifinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer