Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Opptur for Heidi Weng

Ble avskrevet i går - nå tror rivalene at Weng kan vinne Touren

Ingvild Flugstad Østberg var nærmest seier på Tour-etappen i Toblach. Men også for Heidi Weng ble det en real opptur, som Østberg nå frykter i sammendraget.

OPPTUR: Heidi Weng endte på femteplass på dagens Tour-etappe. Foto Fredrik Varfjell/Bildbyrån
OPPTUR: Heidi Weng endte på femteplass på dagens Tour-etappe. Foto Fredrik Varfjell/Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TOBLACH/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng (27) endte på en femteplass på den ti kilometer lange intervallstarten - drøyt 20 sekunder bak vinneren Natalija Neprjajeva.

Det var en stor opptur for Heidi Weng, som fra før hadde en åttendeplass som bestenotering i verdenscupen denne sesongen.

- Det var første gang på lenge jeg har følt at jeg har tatt igjen folk i løypa. Det er ikke hver dag, det. Det går sikkert opp og ned gjennom Touren, men i dag var det en opptur for meg, sier Weng til Dagbladet.

Senest i går hadde Weng en meget tung dag og endte langt nede på resultatlistene. Den svenske langrennseksperten og kommentator for Expressen, Tomas Pettersson skrev at Weng hadde mistet vinnerviljen og kalte henne skiverdenens største mysterium.

Selv kalte Weng seg ikke god nok og kastet tvil over om hun skulle fullføre touren. I dag var 27-åringen endelig tilbake i toppen.

Bra for hodet

Hun legger ikke skjul på at det føltes godt, rent mentalt, å få til et løp som dette.

- Det er godt for hodet å få et sånt løp. Men alle kan ikke være på pallen. Men i dag fungerte det veldig bra, sier Weng.

Hun sier at sist hun følte seg så bra, var under prøve-VM i Seefeld for omtrent ett år siden.

- Jeg føler ikke jeg er så bra som jeg er på mitt beste nå helller, men akkurat nå er det noe av det beste jeg klarer. Alle vil trene hardt og være i toppen, så man må tåle å være litt utenfor pallen, sier 27-åringen.

Trener Geir Endre Rogn hevder imidlertid at han så den komme.

- Det er gledelig. Vi har sett på trening oftere og oftere den siste tida, men jeg tror hun trengte den tryggheten med å få det til i renn. Vi tror det kommer til å skje oftere og oftere i renn også. Men det er nok litt ustabilt, sier Rogn til Dagbladet.

Tror Weng kan vinne

Det var Ingvild Flugstad Østberg som var nærmest seier av de norske på dagens intervallstart i Toblach. Hun fikk revansj etter at hun røk tidlig i sprinten lørdag.

Likevel måtte hun se seg slått med tre tideler av russiske Natalija Neprjajeva.

Østberg startet et halvt minutt bak Weng på dagens renn og så lagvenninnen foran seg i løypa i store deler av løypa. Det hun så var nok til at Østberg fortsatt peker på fjorårsvinneren som en av kandidatene til å vinne også i år.

- Heidi gikk veldig bra i dag, så jeg regner med at hun er veldig fornøyd. Jeg har jo egentlig sagt at jeg tror Heidi kommer mer og mer og at hun fortsatt fort kan vinne dette her. Selv om hun ikke har fått det til på sprint, er hun veldig god på den siste etappen, sier Østberg.

- Når hun går så bra som hun gjør i dag blir hun enda bedre når det blir fellesstarter framover, så Heidi skal man virkelig se opp for, varsler Østberg.

Weng har nå klatret til en niendeplass i sammendraget, 1:13 minutter bak ledende Neprjajeva.

I morgen er det hviledag for Tour-løperne. Tour de Ski fortsetter første nyttårsdag med sprint.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!