- Ble bedt om å holde kjeft

MÜNCHEN (Dagbladet): Hoppsponsor og VG-direktør Aslak Ona innrømmer at han sendte en e-post til Trond Jøran Pedersen rett etter at ekstreneren var vraket som ny hoppsjef i desember. I brevet ba han Trond Jøran Pedersen om å dempe sine uttalelser om norsk hoppsport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev i går at både Skiforbundet og hopphovedsponsor VG var negative da Olympiatoppen og hoppkomiteen ville ansette Trond Jøran Pedersen som ny trener i desember i fjor. VG-direktør Aslak Ona nekter fortsatt for at VG spilte en aktiv rolle, men innrømmer overfor Dagbladet at han sendte en e-post til Trond Jøran Pedersen rett i etterkant.

- Det var vel kanskje mest ment som et julekort, og det er mulig jeg la til noen private bemerkninger om at nå måtte vi begge tenke på hoppsportens beste, sier Ona til Dagbladet.

Pedersen oppfattet ikke brevet fra Ona som en julehilsen.

- Jeg oppfattet det som en trussel om å holde kjeft, sier Pedersen til Dagbladet.

Redaktøren i TV Helgeland synes det er betenkelig at Ona som en representant for hoppernes hovedsponsor henvender seg til ham på den måten for å unngå negativ publisitet.

- Ikke personlig

- Jeg har absolutt ingenting utestående m ed Ona personlig. Hadde det vært tatt opp på et personlig plan, hadde det vært noe annet. Men når det kommer som brev fra en sponsor, er det alldeles kostelig, sier Pedersen, som også ga svar på VGs e-post.

- Jeg skrev bare at han (Ona) fikk passe sine saker, så skulle jeg passe mine.

Ona på sin side ser ingen betenkeligheter med e-posten han sendte.

- Jeg prøver å huske hva jeg skrev, men jeg kjenner Trond Jøran så godt at jeg vet at uansett hva jeg sier til ham, så nytter det ikke å få ham til å holde kjeft, ler Ona.

Søtter Stjernen

I går kveld var Ona ute i hoppukebyen Innsbruck for å spise middag sammen med hopperne. VG-direktøren er svært engasjert i hoppsporten, og har fulgt miljøet på nært hold i flere år.

- Var du med på å gi råd da ansettelsen av Trond Jøran ble diskutert?

- Nei, det var jeg ikke, og jeg har ikke brukt noe personlig makt i denne saken.

- Så du blir aldri spurt om råd av folk i hoppleiren?

- Jo, jeg gir stadig vekk råd, men det er på det mer personlige og menneskelige plan.

- Støtter du Stjernen og dagens hoppledelse?

- Ja, det gjør jeg. På samme måte som jeg støttet Trond Jøran da han var sjef. Som hovedsponsor er vi nødt til å ha respekt for de demokratisk vedtatte beslutningene i organisasjonen.

Maktspill

Likefullt later det til at Ona er ydmyk overfor Trond Jøran Pedersens tolkning av «julekortet».

- Hvis han tolker det slik han gjør, så tar jeg det til etterretning. Jeg vet ikke hva som har skjedd.

- Men det er mulig at noen prøver å bruke dette i et større maktspill som ikke jeg har oversikt over, sier Ona.

SENDTE E-POST: VG-direktør Aslak Ona sendte e-pst til Pedersen i desember.
FIKK E-POST: - Jeg skrev bare at han (Ona) skulle passe sine saker, så skulle jeg passe mine, sier Trond Jøran Pedersen om svaret han sendte Ona.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer