Ble bedt om å uttale seg forsiktig etter krise. Mener de har fått trusler

I kjølvannet av dopingsak og anklager om diskriminering.

TURBULENT: Shane Sutton (t.v.) trakk seg som sjef etter anklager om diskriminering. Her er han med syklist Victoria Pendleton. I kjølvannet av saken har det britisk laget kommet med oppfordringer til sine medlemmer. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT: Shane Sutton (t.v.) trakk seg som sjef etter anklager om diskriminering. Her er han med syklist Victoria Pendleton. I kjølvannet av saken har det britisk laget kommet med oppfordringer til sine medlemmer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det stormet rundt britisk sykkelsport i slutten av april. Først valgte teknisk direktør Shane Sutton å trekke seg etter anklager om diskriminering, før stjernerytter Simon Yates ble dopingtatt like etterpå.

I kjølvannet av disse sakene sendte det britiske sykkellaget ut en e-post til sine medlemmer. I e-posten skal utøverne ha følt at de ble advart mot at OL-plassen kunne være i fare, dersom de ikke opptrådte i henhold til klubbens retningslinjer i møte med media, skriver The Times - som har fått tilgang til e-posten.

«Du bestemmer selv om du vil stille opp på intervjuer, men hvordan du svarer for deg vil være en viktig faktor med tanke på støtten du vil motta av oss denne sesongen», står det blant annet å lese.

Det er Andy Harrison, som tok over jobben etter Shane Sutton, som er avsender. Han sendte e-posten etter at Simon Yates testet positivt på en dopingtest i slutten av april. Utøverne ble fortalt at det var «veldig sannsynlig at de ville bli bedt om en kommentar i løpet av helga».

I tillegg ble det lagt ved eksempler på svar som ledelsen i sykkellaget ville være fornøyd med. Her er et av eksemplene på et svar utøverne ble bedt om å gi til media:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer