Ble beskyldt for å stjele Super Bowl-ring, nå vil Putin erstatte ringen

Gjør narr av beskyldningene.

OMTALT RING: Russlands president Vladimir Putin holder Super Bowl-ringen til Robert Kraft da de møttes i Russland i 2005. Nå blir han beskyldt for å ha stjålet ringen. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko / NTB Scanpix
OMTALT RING: Russlands president Vladimir Putin holder Super Bowl-ringen til Robert Kraft da de møttes i Russland i 2005. Nå blir han beskyldt for å ha stjålet ringen. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Vladimir Putin vil gjøre opp for seg etter at han nå har fått høre en historie om at han i 2005 stjal en Super Bowl-ring.

Det var i et møte med eieren i NFL-klubben New England Patriots, Robert Kraft, at Putin skal ha fått se på Krafts Super Bowl-ring. Ifølge Kraft puttet Putin den spesielle ringen, med 124 diamanter, i lommen.

Gave - Jeg tok ut ringen og viste den til Putin, og han tok den på seg og sa «jeg kan drepe noen med denne ringen», så tok jeg fram hånden, men han puttet ringen i lommen, snudde seg og gikk, sa Kraft i forrige uke ifølge New York Post.

Putin sier derimot at ringen var en gave fra Kraft.

Noen dager etter møtet i 2005 sa også Kraft at ringen var en gave til Putin, men nå har han altså endret forklaringen sin.
Han sier også at han ble rådet av Det hvite hus til å si at det var en gave, for ikke å ødelegge USAs forhold til Russland.

- Ringen betydde mye for meg, og jeg hadde navnet mitt på den, sier Kraft.

- Vet du hva, jeg husker verken Mr. Kraft eller ringen. Men jeg husker at det ble utdelt noen souvenirer, sa Putin i går om beskyldningene.

Vil lage kopi Nå sier Putin at han kan lage en kopi av ringen, som Kraft kan få.

- Hvis den er så viktig for Kraft og hans lag, har jeg et forslag. Vi kan få noen til å lage en skikkelig stor og bra ring, så alle vil se hvor dyr den er, i et bra metal og med mange stener, sier Putin.

- Dette vil være den smarteste løsningen vi kan komme opp med når vi skal takle et så komplisert internasjonalt problem, fortsetter han, med en sarkastisk undertone.