Ble best med Bjørgen-metoden

Charlotte Kalla (20) begynte å trene som Marit Bjørgen sist sommer. Nå er svensken blitt verdens beste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helt siden Marit Bjørgen slo igjennom med sitt første VM-gull i 2003, har de tradisjonelle norske topptrenerne satt spørsmålstegn ved treningsmetodene hennes. I dag virker det smartere å lete etter noen nye svar. For Charlotte Kalla, svenskenes nye langrennsyndling, er blitt best på rekordtid etter nettopp å ha lagt om til Bjørgens omdiskuterte intervalltrening:

– Opplegget var helt nytt. Jeg hadde bare lest om det tidligere, sa Kalla til Aftonbladet tidlig i fjor høst; den gang ambisjonen til 20-åringen var å bli stabil blant de ti, femten beste i hvert verdenscuprenn i vinter for gradvis å utvikle seg til vinter-OL i 2010:

– Det har vært veldig effektive økter med høy belastning, forklarte hun endringen i treningshverdagen sin. Nå minner svenskens overraskende kjappe resultatutvikling om at det norske toppidrettsmiljøet ikke lever bra med kranglingen rundt Marit Bjørgens treningsmetoder.

DET ER LETT å glede seg over at den gamle, lett slitne langrennsnasjonen Sverige får fram en ny løper som gjør hele sporten livligere, men så moro er det ikke at det skjer ved hjelp av en revolusjonerende norsk treningslære som vi selv ikke klarer å tro helt på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer