Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble brukt ulovlig i reklame-kampanje

Thorkildsen krever flere hundre tusen.

OL-vinner Andreas Thorkildsen kommer til å kreve Spareskillingsbanken i Kristiansand for flere hundre tusen kroner etter at han er brukt ulovlig i en reklamekampanje, skriver VG.

Det er DnB NOR som har sponsor- og reklamerettighetene til spydkasteren. Det betaler de om lag en halv million kroner for i året.

Krever materiellet makulert

Thorkildsen blir betegnet som en bauta i profileringen av landets største bank.

Jarle Roar Sæbø i konsernjuridisk avdeling i DnB NOR sier til VG at de har kontaktet Spareskillingsbanken for å stanse reklamekampanjen hvor Thorkildsen pryder forsiden på en brosjyre.

Han bekrefter at de har tatt opp spørsmålet om erstatning, og krevd reklamemateriellet makulert.

Går til veldedig formål

- Andreas Thorkildsen har tatt dette med fatning. Men han vil kreve et beløp som skal gå til et veldedig formål. Og dette skal han selv bestemme, sier Jarle Roar Sæbø.

SINT: Spydkaster Andreas Thorkildsen krever erstatning etter at han ble brukt ulovlig i en reklamekampanje. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX
SINT: Spydkaster Andreas Thorkildsen krever erstatning etter at han ble brukt ulovlig i en reklamekampanje. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX Vis mer

Banksjef i Spareskillingsbanken, Sigmund Andersen forteller at de kjøpte et bilde av Thorkildsen fra avisen Fædrelandsvennen, og fikk forsikringer om at de kunne trykke det.

- Hvis vi har gjort noe galt, så skal vi rette det opp. Vi har en god dialog med dem (DnB NOR), sier Sigmund Andersen.

Han sier brosjyren ble trykket i 21 500 eksemplarer, og var tenkt som informasjon til byens husstander for å vise mangfoldet i byens idrettsliv.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media