Ble buet ut: - Jeg skjønte ikke hvorfor Nordtveit ikke møtte den ballen

Innbytter Tarik om reaksjonen fra publikum.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Italia 0-2.

Norges fotballelskere møtte opp flere enn på lenge, mer optimistiske enn på lenge, men dro hjem vel overbevist om at Norge ikke har tatt noen kvantesprang de siste månedene.

Italia var bedre i det meste, og vant fortjent. Mot slutten virket publikum nærmest litt irriterte, og da innbytter Tarik Elyounoussi og stopper Håvard Nordtveit rotet bort ballen på egen halvdel, var det tydelig og høylydt buing på tribunene.

Elyounoussi slo en småslapp pasning bakover, Nordtveit møtte den aldri, og storspillende Simone Zaza fikk komme på en gratiskontring som nesten endte i et nytt italiensk mål.

- Akkurat i den situasjonen var det en misforståelse, jeg skjønte ikke helt hvorfor Nordtveit ikke møtte den ballen, sier Tarik til Dagbladet etterpå.

- Men det var slutten av kampen, folk vil veldig gjerne at vi skal framover, og når det kommer en  kontring i mot i stedet så er det normalt at de reagerer. Vi må bare lære av det, sier han.

Rutinen var forskjellen Selv satt han 50 minutter på benken, Håvard Nielsen ble foretrukket fra start. Det var vanskelig å se at en frisk norsk åpning endte i et heldig italiensk mål og bratt oppoverbakke.

- Det var litt kjedelig å sitte og se på, man har lyst til å være med å hjelpe laget. Det er typisk at de får et sånt mål, jeg skulle ønske vi fikk et sånt mål i stedet, via et bein og i mål, sier Elyounoussi.

- Vi må lære av dette og se framover. Man kunne se tydelig at rutinen var forskjellen på de to lagene i dag, fra Buffon via De Rossi og videre. Det var et godt lag. Men det er mange kamper igjen. Vi visste hva Italia sto for. Jeg hadde håpet på et godt resultat, hjelp fra publikum og en «go», men så kommer det målet. Sånn er fotballen, det er brutalt. Vi har en ny sjanse allerede mot Malta, sier Hoffenheim-proffen.

- For dafft i andre omgang De virket nesten ikke superskuffet de norske spillerne, det var mer som en erkjennelse av at nivåforskjellen mellom dette laget og det nåværende italienske er omtrent 0-2. Eller?

- Nei, jeg er skuffet. Vi spiller ikke godt norsk i andre omgang, sier Mats Møller Dæhli til Dagbladet.

- Jeg er ikke fornøyd. Det var optimisme i første omgang, og publikum jublet og heide oss fram. Da var det gøy å spille. Men så blir det for dafft i andre omgang, og det er ikke bra nok, sier Cardiff-juvelen, utropt til Norges beste av Dagbladets eksperter.

Advarer mot Malta Med Kroatia-seier hjemme mot Malta og Bulgaria-seier borte mot Aserbajdsjan, er Norge sist i gruppe H.

Det blir avgjørende med et godt resultat i neste oppgjør mot Malta. Uten at Tarik Elyounoussi vil bygge oppunder folks tro på at det blir en grei affære.

- De som tror det blir enkelt å dra dit og bare ta med seg poeng, de må tenke seg om, sier han.

- Jeg husker Kypros i fjor, første 20 minuttene ble vi helt kjørt. Så enkelt er det ikke i internasjonal fotball. Men jeg håper vi kan ta med oss noe fra denne matchen her, og jobbe videre der, sier Elyounoussi.

FRUSTRERENDE: Tarik Elyounoussi kom inn da det allerede var veldig vanskelig mot Italia, og klarte sammen med de andre norske guttene ikke å snu kampen. Han måtte også tåle litt piping etter en misforståelse med Håvard Nordtveit.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FRUSTRERENDE: Tarik Elyounoussi kom inn da det allerede var veldig vanskelig mot Italia, og klarte sammen med de andre norske guttene ikke å snu kampen. Han måtte også tåle litt piping etter en misforståelse med Håvard Nordtveit. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer