Friidretts-VM 2019:

Ble buet ut i forrige VM: - Rart at Usain Bolt ikke er her

Justin Gatlin er fortsatt favoritt til VM-gullet på 100 meter.

INNBITT: Justin Gatlin er regjerende verdensmester på hundremeteren og kan utlikne Usain Bolts tre VM-gull på distansen i kveld. I så fall vil det være fjorten år mellom hans første og tredje gull. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix
INNBITT: Justin Gatlin er regjerende verdensmester på hundremeteren og kan utlikne Usain Bolts tre VM-gull på distansen i kveld. I så fall vil det være fjorten år mellom hans første og tredje gull. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): I VM for to år siden ble Justin Gatlin buet ut så mye av London-publikummet at det internasjonale friidrettsforbundet, IAAF, flyttet medaljeseremonien fram to timer, slik at færrest mulig skulle være tilstede og bue ham ut mer.

Gatlin vant som kjent 100 meterfinalen i Usain Bolts siste mesterskapsløp, og var han ikke upopulær nok fra før, ble han det i hvert fall etter seieren over Bolt.

- Dette var den verste vinneren friidretten kunne fått, skrev Dagbladets sportskommentator, Esten O. Sæther etter VM-finalen.

Tenker ikke

Det er Gatlins mørke dopingfortid som skaper problemene for ham. Med to utestengelser bak seg, er Gatlin blitt symbolet på friidrettens mare, nemlig at det utbredte dopingjukset lurer publikum og snyter de rene utøverne.

Men i motsetning til i London er ikke Gatlin spesielt mislikt på tribunene i Doha, og den regjerende mesteren må finne seg i å være favoritten på kveldens hundremeterfinale.

Det har han ikke vært siden han vant sitt første VM-gull på distansen i 2005.

- Jeg har ikke tenkt så mye over at jeg er regjerende mester. I hodet mitt er jeg bare en løper som er her for å vinne min første medalje, sier Gatlin til pressen i Doha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer