Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble byttet både inn og ut, men rakk å ydmyke Real Madrid på denne måten

Utklasset Ronaldo og Real Madrid fullstendig i byderbyet.

• Atlético Madrid - Real Madrid 4-0 (2-0)
(Dagbladet): Madrid-derbyet har vært hetere enn noe annet byderby den seneste tiden.

I fjor var hele verdens øyne rettet mot duellen mellom Atlético og Real Madrid, all den tid Madrid-lagene kjempet om tittelen både i La Liga og Champions League og således kjempet om mer enn å bare være best i Madrid.

De kjempet om å bli best i verden.

Lillebror Atlético overrasket alle og ble seriemester, mens Martin Ødegaards nye lagkamerater i Real Madrid vant Champions League.

I år kjemper naboene side om side om seriegullet på ny - sammen med Barcelona.

Etter at Real Madrid lenge har dominert byderbyet fullstendig, har Diego Simeones menn utlignet maktbalansen i den spanske hovedstaden.

Derfor var det svært viktig for Real Madrid at Cristiano Ronaldo var tilbake fra sin suspensjon.

Men verdens beste fotballspiller havnet fullstendig i skyggen.

Drømmeåpning og brassescoring Med Fernando Torres på benken tok Atlético initativet i kampen og kunne juble for 1-0 etter 14 minutter.

Mario Mandzukic fant Tiago på kanten av 16-meteren. Portugiseren gjorde klar vrista og lirket ballen forbi en lite patent Iker Casillas.

2-0 kom kun fire minutter senere, og scoringen var en kunstnerscoring av en innbytter.

20-åringen Saúl Ñíguez kom inn for en skadet Koke etter ti minutter og var til de grader klar for kamp og derbyshow da han ble byttet inn.

Etter et nydelig forarbeid fra Guilherme Siqueira, bestemte Saúl seg for å overgå det glimrende forarbeidet. Innbytteren kastet seg opp i lufta og vartet opp med et nydelig brassespark.

Den sjeldne scoringen sendte hjemmelaget til himmels, og 2-0-ledelsen holdt Atlético til pause. Ronaldo og Real Madrid var sjeldent tafatte.

- Det lugger kraftig for Real Madrid, oppsummerte C Mores fotballekspert Bengt Eriksen i pausen.

Nytt brassespark I 2. omgang fortsatte Atlético å være lekne. Etter en tam start på omgangen viste Antoine Griezmann at han også er kapabel til å levere fotballmagi.

Franskmannen skapte tre gode målsjanser mellom det 58. og 60. minutt, hvorav en av avslutningene ga tydelig konnotasjoner til Sauls 2-0-scoring. Men Griezmanns brassespark var bare nesten like bra.

Men Atlético-spissen ga seg ikke, og på det fjerde skulle det skje.

Griezmann slo Varane i duellen på bakerste stolpe og løp inn 3-0 til Atlético. Dermed var lillebror i ferd med å knuse storebror Real.

Ydmyket Real fullstendig I det 70. minutt ble innbytter Saúl Ñíguez, som scoret på brassespark, byttet ut igjen til stående applaus.

Han hadde imidlertid rukket å gjøre nok skade på Real Madrid, som aldri var i nærheten av å slå tilbake.

Atlético var imidlertid ikke ferdig for dagen. I det 89. minutt ble ydmykelsen av Real Madrid komplett. Innbytter Fernando Torres fant Mario Mandzukic foran mål, som satte elegant inn 4-0 til Atlético i Madrid-derbyet!

Dermed tok Atlético sin tredje strake derbyseier på overlegent vis og klatret helt opp i ryggen til Real i kampen om seriegullet. Kun fire poeng skiller Madrid-lagene i Reals favør etter 22 serierunder.

- Real Madrid har så vidt jeg husker ikke et eneste skudd på mål, oppsummerer La Liga-ekspert Petter Veland i C Mores studiosending.

BRASSESCORING: Saúl Ñíguez ble byttet både inn og ut, men rakk å ydmyke Real Madrid med et magisk brassespark. AFP PHOTO/ CESAR MANSO
BRASSESCORING: Saúl Ñíguez ble byttet både inn og ut, men rakk å ydmyke Real Madrid med et magisk brassespark. AFP PHOTO/ CESAR MANSO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media