Ble byttet inn i pausen. Kan ha sikret gullet for Godset

Peter Kovacs ble helten på Marienlyst.

• Strømsgodset-Start 1-0 (0-0)

MARIENLYST STADION (Dagbladet): Etter at Magne Hoseth senket Rosenborg fra ellevemeteren i går kveld, hadde Strømsgodset plutselig alt i egne hender da Start gjestet Marienlyst i kveld.

En mulighet de tok godt vare på.

Men den forløsende scoringen satt langt inne, og det var ikke mer enn et kvarter igjen å spille da Peter Kovacs, som kom inn i pausen, steg til værs og headet Marienlyst og Drammen til himmels.

Med det har drammenserne tre poeng ned til gullrival Rosenborg, og med overlegen målforskjell er det bare tre poeng som skiller Strømsgodset fra klubbens første seriegull siden 1970.

- Kledde ham - Peter Kovacs betyr like mye som alle andre på laget, men dette var en kamp som kledde ham å komme inn i, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

- Det var som en cupfinale. Ikke så mye godt spill, men mye dramatikk. Vi spilte en lurvete 1. omgang, men begynte å ligne oss selv utover i annen omgang. Det kommer til å bli tøft helt inn, men vi har satt oss i en god posisjon nå. Det blir to matchballer som gjør at vi kan ta seriegullet hjem. Det hadde vært helt fantastisk.

ER DET GULLET SOM FEIRES HER?: Peter Kovacs kom inn i pausen, og etter 75 minutter headet han inn kampens eneste scoring mot Start. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ER DET GULLET SOM FEIRES HER?: Peter Kovacs kom inn i pausen, og etter 75 minutter headet han inn kampens eneste scoring mot Start. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Kovacs var ikke like energisk da han kom luntende ut av garderoben, men er likevel klar på at dagens tre poeng var veldig viktige.

- Vi er i en bra posisjon nå, men det er ikke over ennå, og det er mye som kan skje de siste to rundene. Jeg venter med feiringen og det store smilet til etter kampen mot Haugesund, men det kommer, sier han.

Veldig varierende 12 minutter var spilt før det gulljagende hjemmelaget fikk sin første mulighet. Mounir Hamoud slo ballen inn i boksen, og der møtte storscorer Ola Kamara ballen med hodet. Dessverre for drammenserne sto tverrliggeren i veien for drømmeåpningen.

Bare to minutter senere var det Øyvind Storflors tur til å komme til innlegg, men ingen rakk helt frem og kula gikk til side for målet til Håkon Opdal.

Men gjestene var heller ikke ufarlige innledningsvis. Etter 17 minuter kom Espen Børulfsen til en kjempemulighet, men Strømsgodsets kaptein og sisteskanse Adam Larsen Kwarasey hentet frem en kjemperedning og fikk slått til hjørnespark.

Etter den heseblesende innledningen roet kampen seg betraktelig ned, og den siste halve timen kom ingen av lagene til de store mulighetene. Strømsgodset skulle på død og liv tre alt igjennom sentralt i banen, og  mot slutten av omgangen var det faktisk gjestene som så hvassest ut.

Kovacs endret kampen Ronny Deila gjorde to bytter i pausen. Adama Diomane og Abdisalam Ibrahim måtte vike for Martin Ovenstad og Kovacs. Og duellstyrken til ungareren i boksen ga seg nesten utslag med en gang.

Etter 52 minutter fikk hjemmelaget hjørnespark, og Kovacs vant den første duellen. Deretter sendte Kamara ballen i retning hjørnet til Opdal, men en våken Rolf Daniel Vikstøl sto på stolpen og fikk avverget.

FULLSATT: Det var ikke mange tomme setter på Marienlyst Stadion i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FULLSATT: Det var ikke mange tomme setter på Marienlyst Stadion i kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Fem minutter senere headet han hårfint over tverrliggeren, og etter 63 minutter var det bare en meget rask Opdal som sto i veien for den forløsende scoringen da Kovacs var frempå på en retur.

Men så etter 76 minutter løsnet det endelig, og hvem andre enn den digre ungareren var det vel som kunne heade inn 1-0 på Øyvind Storflors hjørnespark. Hans sjette Tippeliga-mål for sesongen.

Flere mål ble det ikke på Marienlyst, og med to kamper igjen er tre poeng mot enten Tromsø eller Haugesund etter alle solemerker nok til å sikre drammensklubbens første seriegull siden 1970.

HØR NÅ HER: Ronny Deila med klare instruksjoner fra sidelinjen, mens Mons Ivar Mjelde rusler tilbake til setet sitt på sidelinja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HØR NÅ HER: Ronny Deila med klare instruksjoner fra sidelinjen, mens Mons Ivar Mjelde rusler tilbake til setet sitt på sidelinja. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer