Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble coronasyk - legger opp

Jennie Öberg (30) parkerer langrennsskiene.

CORONASMITTET: Jennie Öberg. Nå legger hun opp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
CORONASMITTET: Jennie Öberg. Nå legger hun opp. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Jennie Öberg har vært i den svenske langrennstoppen i en årrekke, og har en verdenscupseier og en rekke pallplasseringer internasjonalt.

Denne våren ble hun smittet med covid-19. 30-åringen har blitt frisk, men har nå bestemt seg for å legge opp.

- Jeg har ikke samme motivasjon som før. Sesongen ble kortere enn vanlig, og jeg har fått tid til å tenke. Da jeg lå syk tenkte jeg på følelsene rundt å starte med treningen igjen, sier hun til lokalavisa Kuriren.

Afterski #7: En kan trygt si at den russiske langrennsløperen Julia Belorukova byr på seg selv i sosiale medier. Vis mer

Coronasykdommen har ikke satt store hindringer for henne, annet enn at legene anbefalte at hun tok det med ro i en måneds tid.

- Jeg har trent igjen, og elsker det ennå. Men forskjellen er at jeg nå trener for å kjenne meg sterk, jeg går ikke ut og gjør doble intervalløkter over fire timer, sier hun.

Sist sesong fikk Öberg tre starter i verdenscupen, og hennes beste resultat var en 13. plass.

Dagbladet skrev tidligere i vår om at Öberg ble lagt inn på sykehus kort tid etter sprinten i Drammen.

Kort tid etter at hun røk ut i kvalifiseringen, fikk 30-åringen influensasymptomer. Men da hun tok en test hos legen viste den ingenting, og hun ble i litt bedre form de neste dagene.

Men så, noen dager seinere, ble helsetilstanden forverret og hun ble innlagt på sykehus i Luleå i Sverige. Det viste seg da at hun var syk med covid-19.

- Da jeg bestemte meg for å dra til sykehuset hadde jeg besvimt hjemme, så jeg ble innlagt og fikk drypp og oksygen, sa løperen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!