Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble delvis lam og var døden nær for fem år siden

I dag kjører Stian Sivertzen for OL-medalje.

FALT STYGT: Stian Sivertzen ble alvorlig skadd i Vancouver i 2009. Her sammen med polske Mateusz Ligocki fra et annet løp. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix
FALT STYGT: Stian Sivertzen ble alvorlig skadd i Vancouver i 2009. Her sammen med polske Mateusz Ligocki fra et annet løp. Foto: AP Photo/Giovanni Auletta/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få med deg alt fra Sotsji i vårt OL-studio

(Dagbladet): Under prøve-OL i Vancouver i 2009 falt Stian Sivertzen stygt. Kongsberg-gutten pådro seg blant annet kragebeinsbrudd og hjernerystelse da han mistet kontrollen og fløy 25 meter gjennom lufta, men det skulle vise seg å være mer alvorlig enn som så.

På sjukehuset viste nemlig en CT-scan at Sivertzen hadde slått hull på hovedpulsåren, og pådratt seg to brudd i ryggen.

VM-bronse Unggutten ble operert, men tilbake i Norge oppstod det komplikasjoner. Boardercross-kjøreren ble lagt i kunstig koma i fem døgn, og var delvis lam i det ene beinet en periode.

Legene var i tvil om han i det hele tatt kunne gå ordentlig igjen. Snowboard-kjøring var bare en fjern drøm.

Men Sivertzen jobbet seg tilbake.

- Da jeg våknet fra koma var det opptrening på Sunnaas sykehus i nesten tre måneder. Jeg var der sammen med pasienter som hadde langt større utfordringer enn meg. Oppholdet ga meg et litt annerledes perspektiv på livet, sier 24-åringen til Kongsberg.no.

Falt igjen Etter opptreningsperioden kom Sivertzen seg tilbake på brettet, og fortsatte den gode utviklingen han hadde vist før ulykken. I 2012 vant han verdenscupen sammenlagt, mens han i fjor kunne innkassere bronsen i VM i Canada.

Det gjør numedølingen til én av de heteste medaljekandidatene i Sotsji.

- Målet er å vinne medalje i OL, men mest morsomt hadde det selvsagt vært om jeg tok gullet, sier Sivertzen til Kongsberg.no.

Også for en drøy måned siden gikk det galt for 24-åringen. Under et verdenscuprenn i Andorra ble han påkjørt. Igjen bar det til sjukehus, denne gangen ble det konstantert en hjernerystelse.

Uten at det satte en stopper for hardhausens OL-deltakelse.

Hele Norges coronakart