Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble disket etter skandale. Ekspertene river seg i håret: - Det er bare latterlig

Stiller spørsmål ved teknikken.

DISKET: Svenske Elin Westerlund ble diskvalifisert på dagens 60 meter hekk i Beograd. Det fikk kommentatorene til å se rødt. Foto: NTB Scanpix
DISKET: Svenske Elin Westerlund ble diskvalifisert på dagens 60 meter hekk i Beograd. Det fikk kommentatorene til å se rødt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det gikk ei kule varmt hos kommentatorene på TV12 da svenske Elin Westerlund skulle ut i sitt kvalifiseringsheat på 60 meter hekk under innendørs-EM i Beograd.

27-åringen ble diskvalifisert for tjuvstart, men det var hun ikke alene om.

Også østerrikske Stephanie Bendrat ble disket samtidig som Westerlund, og før dette hadde finske Reetta Hurske blitt bortvist etter samme forseelse.

- Parodi

Samtidig fikk den belgiske sprinteren Anne Zagré, som også startet for tidlig, fortsette.

- Dette er en parodi. Hvorfor tok man ikke ut Zagré også, sier Johan Edlund som kommenterer for TV12 ifølge svenske Expressen.

Ekspert Lennart Juling mente det var utstyret som måler starttiden som måtte ta noe av skylda for de parodiske scenene som utspilte seg der en etter en ble diskvalifisert.

Han mente tidene systemet viste umulig kunne være korrekte.

- Dette er et alvorlig problem. Man bør kople ut systemet. Reaksjonstidene er helt absurde. Dette er bare latterlig. De aktive gjør ikke sånne feil.

Ugunstig oppladning

Brødrene Ingebrigtsen er blant de største norske medaljehåpene under mesterskapet i Beograd, men Filip og Henrik fikk alt annet enn en optimal start da de ankom mesterskapsbyen.

Da Ingebrigtsen-gutta landet i Beograd onsdag formiddag, etter å først ha byttet fly i Oslo, var ikke bagasjen med.

- Vi har ingen bagasje i det hele tatt. Det ligger på Gardermoen. Vi er heldige om vi får det før vi reiser hjem. Det er et enormt irritasjonsmoment, for alt man har er jo i den bagasjen. Klær, sko, alt man trenger for å fungere, sa Ingebrigtsen senior til Dagbladet.

Etter noen minutter ringte han opp igjen, og var mye blidere.

- Nå blir bagasjen vår sendt via Stockholm og Air Serbia i dag. Så da får vi bagasjen vår seint i kveld eller i morgen tidlig. Flyselskapet hadde skjønt alvoret til slutt. Det hjelper på når de skjønner at det ikke bare er en tilfeldig ferie et sted.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media