- Ble dolket i ryggen

Miika Koppinen er frustrert over behandlingen han fikk i RBK. Da han til slutt bestemte seg for å skifte klubb, valgte han Tromsø framfor tysk toppfotball.

(Dagbladet.no): Tidligere i kveld skrev Miika Koppinen under på en treårskontrakt med gamleklubben Tromsø IL (TIL).

Det er 29-åringen veldig glad for, etter det som har vært en kranglete siste periode i Rosenborg. Som en følge av lite framgangsrike forhandlinger sa han til slutt nei til ny kontrakt - og da ble han satt på benken.

- Jeg følte det som at jeg ble dolket i ryggen. Jeg var forberedt på å være aktuell for spill i de få kampene som gjensto av sesongen, sier finnen til Dagbladet.no.

- Fikk bare «take it or leave it»-tilbud

Han føler seg ikke sikker på hvem det var som bestemte at han skulle vrakes.

- Det var Knut Tørum som fortalte meg det, men jeg vet ikke om det var han som bestemte det, svarer midtstopperen.

Årsaken til at han føler seg dolket i ryggen, er at han ikke synes RBKs forhandlere var konsekvente og viste vilje da ny kontrakt skulle diskuteres.

- Det jeg fikk på bordet var enkelt og greit «take it or leave it»-tilbud. De ville ikke gå mine krav i møte i det hele tatt. Da blir det ikke lett å forhandle, mener finnen.

KRITISK: Miika Koppinen (t.h.), her i duell med VIFs Jørgen Jalland, er lite fornøyd med den siste tida i Rosenborg. Han understreker uansett at han har et godt forhold til de fleste i klubben. - Men det er noen jeg kunne klart meg uten i det daglige, sier han, uten å ville nevne navn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
KRITISK: Miika Koppinen (t.h.), her i duell med VIFs Jørgen Jalland, er lite fornøyd med den siste tida i Rosenborg. Han understreker uansett at han har et godt forhold til de fleste i klubben. - Men det er noen jeg kunne klart meg uten i det daglige, sier han, uten å ville nevne navn. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

- Dessuten sa de at de ville satse skikkelig på meg. Men samtidig fikk jeg bare tilbud om korttidskontrakter. Det henger ikke sammen, synes Koppinen, som ønsket å binde seg for lengre tid.

- Løgn om skadesituasjon

I frustrasjonen tar han også tak i Arild Stavrums poeng fra Aftenposten forrige onsdag.

«Koppinen var tidligere i år aktuell for overgang til Brøndby. Da kommenterte Rune Bratseth til VG at Koppinen spilte med skadet korsbånd, og at han var skeptisk til om midtstopperen ville passere en medisinsk test,» skrev Stavrum, og omtalte dette som bevisst plantede rykter for å stagge danskenes interesse.- Det som ble sagt om skadesituasjonen min var jo mildt sagt løgn. Jeg spilte og spiller jo jevnlig toppfotball, fastslår Koppinen.

Han synes situasjonen, sett fra hans ståsted, bedret seg noe da Knut Torbjørn Eggen overtok som sportsdirektør etter Rune Bratseth. Om ikke nok til at han ville bli.

Nå trener han med Rosenborg ut sesongen, før han tar fatt på sitt andre liv i TIL. Men han kunne fort ha endt i en tysk storklubb.

- Jeg hadde tilbud fra flere steder, blant annet fra tysk 1. bundesliga, bedyrer Koppinen.

- Hadde jeg vært yngre og ikke hatt familie å ta hensyn til, hadde jeg kanskje valgt det, sier han.

(Tidligere og nåværende Rosenborg-sportsdirektør, henholdsvis Rune Bratseth og Knut Torbjørn Eggen, har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser i kveld)

- Ble dolket i ryggen