Ble dopingbeskyldt etter Dagbladet-satire

Norsk satire ble totalt misforstått i Russland.

MISFORSTÅELSE: Det russiskbaserte nettstedet ruvr.ru hadde i alle fall en ekstremt dårlig dag på jobben og oversatte den klart satiriske teksten med at Bjørgen var brekftet dopingtatt - og at dette var konfirmert fra øverste hold. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISFORSTÅELSE: Det russiskbaserte nettstedet ruvr.ru hadde i alle fall en ekstremt dårlig dag på jobben og oversatte den klart satiriske teksten med at Bjørgen var brekftet dopingtatt - og at dette var konfirmert fra øverste hold. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Det satiriske nettstedet «5080 Nyhetskanalen», som publiseres på Dagbladet.no, la i går ut en tulle-artikkel med tittelen «IOC bekrefter: Har funnet spor av Marit Bjørgen i dop».

Vel, satire er ingen enkel kunst i utgangspunktet. Når den i tillegg skal oversettes fra norsk til utenlandsk blir det enda verre.

Det russiskbaserte nettstedet ruvr.ru hadde i alle fall en ekstremt dårlig dag på jobben og oversatte den klart satiriske teksten med at Bjørgen var bekreftet dopingtatt - og at dette var bekreftet fra øverste hold.

Internasjonal skade Dagbladet ble i dag oppringt av flere idrettsledere som ba om en forklaring. Samtidig gjorde de klart oppmerksom på hvilken skade det kunne gjøre for både Bjørgen og norsk skisports omdømme om det russiske nettstedets totale misforståelse av saken ble spredt internasjonalt.

Etter det svenske TV-programmet «Uppdrag Granskning» under VM i Val di Fiemme sist vinter, er skiledelsen spesielt oppmerksom  på slike saker. De ønsker over hodet ikke å bli assosiert med denslags. Noe som er enkelt å forstå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer