Ble du skremt nå, Ståle?

Stabæk lekte med Aafk foran Solbakken.

GOD GENERALPRØVE: Stabæk imponerte mot Aalesund med Ståle Solbakken på tribunen. Bærums-laget møter FC København i avgjørende Champions League-kvalifisering på onsdag.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
GOD GENERALPRØVE: Stabæk imponerte mot Aalesund med Ståle Solbakken på tribunen. Bærums-laget møter FC København i avgjørende Champions League-kvalifisering på onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

TELENOR ARENA (Dagbladet.no): Stabæk - Aalesund 3-0

Stabæk spiller sin kanskje viktigste klubbkamp noensinne på onsdag, men spilte på ingen måte med håndbrekket på mot Aalesund likevel.
Jan Jönsson sendte et toppet lag på banen med unntak av Daigo Kobayashi - og da var aldri Kjetil Rekdals menn i nærheten av å gjenta seieren fra da lagene møttes på Color Line Stadion i mai.

Mål fra Fredrik Berglund, Pontus Farnerud og Espen Hoff sørget for en knirkefri generalprøve foran FCK-kampen, der Stabæk altså må vinne 2-0 eller mer for å knuse Champions League-drømmen til danskene.

De møter ganske sikkert en helt annen motstand enn det Aalesund greide å yte i kveld.

- Vi var ikke i nærheten av nivået til Stabæk, og det kan jeg ærlig innrømme. Jeg synes vi gjorde det vanskelig for oss selv, sier Kjetil Rekdal etter kampen til NTB.

Men 3-0-seier og den femte strake seieren på hjemmebane svekker ikke troen på at fjorårets seriemester kan gjøre livet ubehagelig for Ståle Solbakken på onsdag.

Vakre Stabæk-angrep
Daniel Nannskog føler seg kanskje vaksinert mot å score, men spissveteranen kvaliteter som tilrettelegger er alt annet enn rustne.

Etter bare fem minutter chippet han følsomt over AaFK-forsvaret. Pasningen dalte ned på hodet til Espen Hoff, som uegoistisk headet ballen ned foran føttene til Fredrik Berglund. Svensken kronet et vakkert Stabæk-angrep ved å skli ballen i det nesten tomme målet.
AaFKs kampplan var å ligge lavt og nekte Stabæk det bakrommet de er blant Tippeligaens beste på å utnytte, men vertene fant det altså likevel.

Og gjentok det kvarteret senere.

Denne gangen var det midtbanemotor Pontus Farnerud som kom på løp bak gjestenes backrekke. Pasningen fra Espen Hoff var både smart og frekk, og svensken trillet ballen mellom beina på keeper Andreas Lie og i mål.

«Ståle hater kunstgress»
På tribunen satt FCK-trener Ståle Solbakken - som neppe hygget seg like mye som publikum over de vakre Stabæk-angrepene. Og i motsetning til i Parken sist onsdag, var bæringene denne gangen dødelig effektive.

Det lover godt foran returoppgjøret mot FCK om tre dager.

OBSERVERTE: FC Københavns trener Ståle Solbakken på tribunen underkveldens kamp. Onsdag er det FC Københavns tur.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
OBSERVERTE: FC Københavns trener Ståle Solbakken på tribunen underkveldens kamp. Onsdag er det FC Københavns tur. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Da Espen Hoff endelig fikk sitt første tippeligamål i Stabæk-trøya en snau halvtime før slutt - med en vakker bredside i krysset - begynte fansen for alvor å glede seg til det som skjer på onsdag.

«Vi er på vei til Champions League» og «Ståle hater kunstgress» ble sunget for full hals i Telenor Arena.

— Vi tok oss ikke helt ut mot slutten. Vi prøvde å spare krefter til årets viktigste kamp, sier Fredrik Berglund til NTB.

IMPONERTE: Stabæks Fredrik Berglund jubler over 1-0 målet på Telenor Arena.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
IMPONERTE: Stabæks Fredrik Berglund jubler over 1-0 målet på Telenor Arena. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer