NESTEN: Det holdt ikke hele veien for franske Adrien Backscheider, som til slutt måtte innse at han var noen hakk bak Petter Northug og Calle Halfvarsson. Nå forteller han at han øynet et aldri så lite gullhåp før skandinavene rykket fra. Foto: Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
NESTEN: Det holdt ikke hele veien for franske Adrien Backscheider, som til slutt måtte innse at han var noen hakk bak Petter Northug og Calle Halfvarsson. Nå forteller han at han øynet et aldri så lite gullhåp før skandinavene rykket fra. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Ble en brikke i det svensk-norske spillet: - De var for sterke

Hadde et lite håp om seier.

Den franske ankermannen Adrien Backscheider håpet i det lengste Sverige og Norge skulle dumme seg ut i kampen om gullet på herrestafetten.

Frankrike var den lille jokeren på siste etappe av fredagens VM-stafett. Franskmennene hadde satt sine sterkeste kort på de tre første etappene og var med i tetgruppen sammen med Norge og Sverige etter siste veksling.

Den relativt ferske ankermannen Adrien Backscheider (22) fikk den lite tilfredsstillende jobben med å spille annenfiolin i den svensk-norske kampen om gullet. Franskmannen skjønte at Calle Halfvarsson og Petter Northug kom til å skule på hverandre. Samtidig var han selv nødt til å holde et høyt tempo for å holde Russland bak seg i kampen om medalje.

- Det ble en veldig rar etappe. Jeg ville pushe hardt for å holde Russland bak meg og fikk samtidig en stor luke til Norge og Sverige, forklarer Backscheider til NTB.

- Da jeg fikk mange sekunder måtte jeg bare fortsette å gå fort. Man vet aldri hva som skjer. Jeg hadde et lite håp. De kunne blitt utsatt for uhell eller havnet for langt bak.

Stolt - Men de to guttene er mye mer erfaren enn meg og var veldig sterk mot slutten. Jeg har ikke den samme avslutningen som de to, innrømmet den tapre franskmannen.

- Men bronse er stort for Frankrike. Jeg er veldig stolt over laget og min egen etappe. Det viktigste var å holde Russland på avstand.

Jean-Marc Gaillard, Maurice Manificat og Robin Duvillard gikk også for det franske laget.

Backscheider vant gull i U23-VM på 30-kilometeren med skibytte i Val di Fiemme for ett år siden, og er en mann for framtiden for Frankrike. (NTB)