Ble en legende da han annullerte eget mål

- Sundgot burde sagt fra, mener Økland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Arild Sundgot sa han «ikke var stolt» etter å ha brukt hånda for å score Lillestrøms 2-0-mål mot Stabæk i går kveld.

Forseelsen var av det soleklare slaget, og TV-bildene levnet liten tvil om at det var snakk om viljehands. Til Dagbladet hevder Sundgot likevel at han ikke jukset med vilje.

- Jeg kjente at ballen kom borti hånden, men trodde armen lå inntil kroppen. Heldigvis var ikke scoringen avgjørende for kamputfallet, sier han.

Sundgot får uansett mye pepper i dagens aviser. Stabæk-trener Jan Jönsson er for en gangs skyld forbanna, det samme er Stabæk-spillerne, og også dommer Terje Hauge mener Sundgot burde fortalt ham at målet skulle vært underkjent.

Det synes også mannen som ble berømt for sin eksemplariske sportsånd, Arne Larsen Økland.

Ble takket av dommeren

Fortsatt snakkes det om den helt spesielle kampen mot Bayern München i 1981, da nordmannen var spiss på Bayer Leverkusen.

Leverkusen hadde slitt tungt, men ledet sensasjonelt 3-0 mot serielederen etter tre mål av Økland da det skjedde. Økland satte inn sitt fjerde gjennom et hull i nettveggen - men de fleste, inkludert dommeren, trodde ballen hadde gått i mål på den riktige siden av stolpen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer