Kaos under verdenscup langrenn Falun

Ble en svensk skandale

De beste vant, men langrenn kan ikke være så vilt.

FALLER DRAMATISK: Det har kommet sterke reaksjoner etter flere uhell i Falun. Se et av de dramatiske fallene her. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ET spinkelt plankegjerde i løypas farligste punkt , var det eneste som skilte feltet med verdens beste langrennsløpere fra en stupbratt kløft. Gjerdet holdt ikke. Britiske Andrew Young skrenset i rundt 60 km/t, og smalt tvers igjennom.

Det endte med noe som så ut som et brukket lårbein, men som heldigvis bare ble en forslått skiløper-kropp. I et kaosrenn preget av en serie med stygge fall bør det være nok til at sporten stopper opp. Showrenn med helserisiko er ille nok i seg selv:.

  • Showrenn i en virustid med tomme tribuner på tradisjonsrike Lugnet, er bortimot uforståelig.

Årets Falun-konkurranser endte i en stygg svensk skandale.

LANGRENNSLØPERE er vant til å ta sjanser. Stygge fall hører med, og løperne er klar over risikoen. Slik var det også ulike reaksjoner både før og etter disse rennene.

Derfor ble det ingen felles løperaksjoner med trussel om boikott før dagens fellesstarter slik det skjedde tilbake i 2013 da utøverne selv presset fram en tryggere løype.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer