Ble erklært fotballinvalid etter skrekkskaden. I går trente han igjen

- Fast bestemt på å spille fotball.

(Dagbladet): Emil Sildnes har hatt et tøft halvår etter uhellet som satte ham ut av spill i serieåpningen mot Hødd hjemme på Briskeby.

Det ble lenge spekulert i om unggutten måtte legge fotballskoene på hylla for godt. Det ble også snakket om en mulig sykehustabbe, så kom det omsider en gladnyhet.

I dag skriver Hamar Arbeiderblad at Sildnes var tilbake på treningsfeltet til Hamarklubben i går.

- Jeg løp litt intervaller, og det var utrolig deilig å kunne kjenne på en fotball igjen, forteller Sildnes til Dagbladet lørdag kveld.

- Fast bestemt 21-åringen forteller at selv om han igjen leker med ball, er han fortsatt ikke ferdig med operasjoner og sykehusopphold.

- Jeg skal operere igjen, så det blir spennende å se hva som skjer etter det. Jeg skal flytte en muskel slik at jeg igjen blir i stand til å løfte fotbladet uten den skinna jeg har der nå, sier Sildnes.

- De første månedene var ganske tunge. Da handlet det egentlig bare om å kunne kaste krykkene. Det var ganske hardt, men etter at jeg ble kvitt de har det blitt mye bedre.

Han har ikke gitt opp håpet om å spille fotball igjen, selv om det nok blir vanskelig å kunne konkurrere på øverste nivå.

- Jeg er fast bestemt på å spille fotball igjen. Om det blir 1. divisjon eller Tippeligaen tviler jeg kanskje litt på, men målet er foreløpig 2. eller 3. divisjon. Det er det jeg jobber mot, sier han.

VED GODT MOT: HamKam-spiller Emil Sildnes fra sykesenga etter beinbruddet mot Hødd 7. april 2014. Foto: Privat
VED GODT MOT: HamKam-spiller Emil Sildnes fra sykesenga etter beinbruddet mot Hødd 7. april 2014. Foto: Privat Vis mer

- Men planen er å spille fotball igjen allerede til våren?

- Det er det som er planen. Det kommer selvsagt litt an på operasjonen nå i høst og hvor lyst jeg selv har. Veldig mye er opp til meg selv, men motivasjonen er så absolutt der.

Komplikasjoner Allerede etter seks minutters spill i serieåpningen mellom HamKam og Hødd på Briskeby gikk alt galt for Sildnes.

HamKam-spilleren støtte sammen med Hødd-keeper Jan-Lennart Urke, og Sildnes ble liggende og vri seg i smerte.

Det ble raskt konkludert med et beinbrudd av det kompliserte slaget, og det ble ikke bedre av at det oppsto komplikasjoner i etterkant av operasjonen. Selv vil han helst ikke snakke så mye om temaet «sykehustabbe».

- Det var kjedelig det som skjedde på sjukehuset. Jeg var utrolig langt nede etter at jeg fikk beskjed om at karrieren var over. Den første måneden var jeg fryktelig sliten, men klarte etter hvert å se framover, sier Sildnes til Hamar Arbeiderblad.

ARR: HamKam-spiller Emil Sildnes viser fram beinet etter bruddet han pådro seg i serieåpningen mot Hødd 7. april 2014. Foto: HamKam
ARR: HamKam-spiller Emil Sildnes viser fram beinet etter bruddet han pådro seg i serieåpningen mot Hødd 7. april 2014. Foto: HamKam Vis mer