Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble erklært fotballinvalid. Ti måneder senere spilte han 90 minutter

Emil Sildnes tilbake mot alle odds.

(Dagbladet): Det var 7. april i fjor at Emil Sildnes skadet seg stygt i serieåpningen hjemme mot Hødd. For Hamar-gutten endte det med leggbeinsbrudd og en rekke operasjoner - med blandet hell.

Se situasjonen hvor Sildnes ble skadet i videovinduet over!

Etter en sykehustabbe fryktet familien at 22-åringen måtte legge fotballskoene på hylla for godt.

Bare ti måneder etter det fryktelige bruddet, er Sildnes tilbake på fotballbanen - mot alle odds.

Internkamp lørdag Hamar Arbeiderblad skriver i dag at unggutten gjennomførte 90 minutter i en internkamp lørdag. Forrige lørdag var han også i aksjon under en internkamp - og scoret ett mål.

- Det var moro å spille kamp igjen. Jeg merker at jeg ikke er hundre prosent ennå, men det er likevel deilig å få litt matching igjen, sier Emil Sildnes til HA.

Han er fortsatt ikke helt friskmeldt, og tar derfor litt hensyn til beinet under kamp.

 LITT AV ET SYN:  Slik så beinet til Sildnes ut etter en rekke operasjoner.

Foto: HamKam
LITT AV ET SYN: Slik så beinet til Sildnes ut etter en rekke operasjoner. Foto: HamKam Vis mer

- I noen situasjoner bruker jeg heller utsiden på høyrefoten i stedet for å bruke venstrebeinet. I starten var det veldig vondt å spille, men etter hvert har smertene blitt mindre. Nå kjenner jeg nesten ingenting mens jeg spiller. Det er veldig deilig og jeg gleder meg fortsettelsen, fortsetter unggutten.

Etter noen lange måneder sengeliggende, startet han i fjor høst med opptreningen.

Ny trener Selv om han nå er med HamKam i sin oppkjøring før 2. divisjonssesongen, må HamKam-tilhengerne vente før de får se han i en offisiell kamp. 22-åringen må innom operasjonsbordet enda en gang før han er klar for spill.

- Jeg håper å få operasjonen så fort mulig. Legene har sagt at jeg knaskje må vente til april, men jeg har et håp om at det kan bli gjort i løpet av mars.

Sildnes´ skade var bare starten på en katastrofal fjorårssesong for HamKam. Hamar-klubben endte desidert sist i 1. divisjon med stusselige sju poeng. I vinter ble Kent Bergersen ansatt som ny hovedtrener.

 HOLDT MOTET OPPE:  Det ble mange lange dager på sykehuset for Emil Sildnes etter leggbruddet han pådro seg i serieåpningen i fjor. Foto: Privat.
Foto: Privat
HOLDT MOTET OPPE: Det ble mange lange dager på sykehuset for Emil Sildnes etter leggbruddet han pådro seg i serieåpningen i fjor. Foto: Privat. Foto: Privat Vis mer