<strong>BYTTET INN:</strong> Newcastles Jonas Gutierrez ble erklært frisk etter kreften i høst. I går fikk han sine første minutter på banen siden han ble rammet av sykdommen - til stående applaus fra hjemmepublikummet. Foto:
Reuters / Dylan Martinez
BYTTET INN: Newcastles Jonas Gutierrez ble erklært frisk etter kreften i høst. I går fikk han sine første minutter på banen siden han ble rammet av sykdommen - til stående applaus fra hjemmepublikummet. Foto: Reuters / Dylan Martinez Vis mer

Ble erklært frisk etter kreften i høst. I går ble han byttet inn til stående applaus

Jonas Gutierrez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Newcastles Jonas Gutierrez i går ble byttet inn etter en drøy time i kampen mot Manchester United, var det til stående applaus og rop fra tribunen.

31-åringen overvant testikkelkreft, og fikk for første gang siden sykdommen noen minutter på banen. Da han byttet med Ryan Taylor, fikk han kapteinsbåndet fra lagkamerat Fabricio Coloccini.

- Den mottakelsen kommer jeg til å huske resten av livet. Jeg er veldig glad etter den mottakelsen og støtten fansen ga meg - ikke minst gjennom sykdommen, sier Gutierrez etter kampen ifølge ESPN.

Friskmeldt i fjor Argentineren fikk påvist kreft i den ene testikkelen i mai 2013. Han dro da til hjemladet for å få behandling, og ble operert i oktober samme år. Etter en lang periode med cellegift, ble han i november i fjor friskmeldt.

- Støtten jeg har fått fra klubber over hele verden, de bryr seg ikke om drakta. Det har hjulpet meg å kjempe. Folk som har vært gjennom det samme, vet at man må være positiv. Hvis du innerst i hjertet har tro på at du kan vinne over problemene, kan du det, sier Gutierrez.

Newcastle-manager John Carver sier det ikke var av sentimentale årsaker Gutierrez fikk sine første minutter siden sykdommen, og mener argentineren hadde gjort seg fortjent til sin plass.

- Det var ikke et sentimentalt valg. Det var et fotball-valg, og det var den rette avgjørelsen. Kanskje jeg burde ha hatt ham fra start! Publikum våknet til liv. Han har jobbet knallhardt, og det viser hva fansen tenker om ham. Taket ble nærmest løftet av stadion, sier Carver.

United-seier Newcastle hang lenge med topp fire-jagende United i går, men måtte de poengene bli borte da Ashley Young ble matchvinner to minutter før full tid.

Etter godt forarbeid av Wayne Rooney, der Krul hadde en dårlig involvering da han klarerte ballen rett i beina på Young, kunne 29-åringen sikkert sette ballen i nettet.

- Vi kjempet hardt for å vinne. Vi visste vi trengte tre poeng og fikk belønningen. Det var godt jobbet av Rooney, ballen falt i beina på meg og jeg skjøt, sier Young til BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer