UTSLÅTT: Roer Nils Jakob Hoff var aldri i nærheten av å ta seg videre fra semifinalen i Norges singelsculler i Rio. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
UTSLÅTT: Roer Nils Jakob Hoff var aldri i nærheten av å ta seg videre fra semifinalen i Norges singelsculler i Rio. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Ble et offer for Tuftes suksesshistorie. I dag gikk Hoff på en smell

Nils Jacob Hoff klarte ikke å gjøre det umulige mulig. Nå blir det B-finale på bergenseren.

RIO DE JANEIRO/OSLO (Dagbladet): Nils Jacob Hoff (31) fikk det svært tungt og havnet desidert sist i semifinalen i singelsculleren i OL i Rio de Janeiro. Tsjekkiske Ondrej Synek vant heatet og seiler opp som en sterk gullkandidat før finalen.

Hoff var aldri i nærheten av avansement og lå sist i feltet gjennom hele semifinalen. Finaleplass var aldri realistisk for bergenseren, som dessverre var sjanseløs mot konkurrentene i dag. Dermed må han ut i B-finale i Rio.

- Det skinner veldig gjennom at jeg har for få timer i singelsculleren. Det er rett og slett det som er problemet. Jeg ble for offensiv, masete, klønete og hadde for lite flyt, sier Hoff til Dagbladet.

- Jeg synes det er fantastisk å få være her og elsker hvert sekund jeg får delta i OL, så jeg gleder meg til B-finalen.

I 2013 ble Hoff verdensmester sammen med kompisen Kjetil Borch i dobbeltsculler, men etter fjorårets skuffende sesong ble bergenseren erstattet av Olaf Tufte, som karakteriserte sitt eget valg om å gå fra singel- til dobbeltsculler som kynisk.

Den enes død, den annens brød

40-åringen grep muligheten i tospann med Borch med begge hender.

I går jublet nemlig Tufte og Borch for OL-bronsen som Hoff kunne ha vært en del av. I stedet må han ta til takke med en plassering mellom nr. 7 og 12. Det avgjøres i morgendagens B-finale.

Det er uansett en god prestasjon av 31-åringen, som hadde minimalt med tid på å forberede seg i singelsculleren etter at han ble erstattet av Tufte i dobbeltsculleren.

Da Dagbladet snakket med Hoff før OL, var han klar på at folk ikke kunne forvente for mye av ham etter så kort tid i den norske singelsculleren. Derfor er en semifinaleplass imponerende etter forutsetningene.

Are Strandli og Kristoffer Brun ror OL-finalen kl. 15.44 i lettvekts dobbeltsculler.