PROBLEMER? Alex Ferguson strakte ut hånden for å takke Wayne Rooney for kampen, spilleren selv svarte med å sette seg på benken uten å se på skotten. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpix
PROBLEMER? Alex Ferguson strakte ut hånden for å takke Wayne Rooney for kampen, spilleren selv svarte med å sette seg på benken uten å se på skotten. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB scanpixVis mer

Ble Ferguson ignorert av Rooney?

Nye spekulasjoner rundt framtiden til spilleren etter gårsdagens kamp.

(Dagbladet): Da Wayne Rooney ble utelatt i startoppstillingen til den viktige Champions League-kampen mot Real Madrid i mars, startet spekulasjonene rundt framtiden til engelskmannen. Flere engelske eksperter tok vrakingen som et tegn på at Rooney er ferdig i klubben til sommeren.

I seriekampen mot West Ham for en snau uke siden var Wayne Rooney den første spilleren som ble byttet ut, og under gårsdagens kamp mot Aston Villa var angriperen den eneste United-spilleren som ble tatt av banen. Byttene i seg selv er ikke akkurat oppsiktsvekkende, men da Rooney gikk og satte seg på United-benken i går, skjedde det noe som ble fanget opp av fotografer.

Wayne Rooney spilte en strålende kamp, og hadde blant annet en fantastisk målgivende pasning på et av målene til hattrick-helt Robin van Persie. Alex Ferguson rakte fram hånden for å takke Rooney for en strålende kamp da sistnevnte ble byttet ut, men han fikk ikke så mye som et blikk tilbake. I en bildeserie du kan se på Daily Mail ser det ut som Rooney unnviker Alex Ferguson.

- Spesielt Fotballkommentator Roar Stokke har registrert de nye bildene og spekulasjonene som på nytt har blusset opp i engelske aviser.

- Som tidligere fotballspiller og fotballtrener så må jeg si at det er spesielt at forholdet mellom de to har vært en solskinnshistorie med alt de har vunnet sammen, til å gå så så langt som disse bildene kan vise. Om alt som er er gjengitt i engelske medier stemmer, så er det kanskje spesielt at du ikke tar imot den «handshaken» som Ferguson gir. Vi vet feks hvordan det gikk med van Nistelrooy og Stam. Når du reagerer slik så er det kanskje ting som tyder på at Rooney er inne i sin siste sesong i Manchester United, det gjenstår å se. Skal han bort så er det litt synd at det skjer på denne måten. La oss håpe at det ikke er på grunn av et uvennskap mellom to hvis han forlater klubben, sier Stokke til Dagbladet.

Nederlenderne Ruud van Nistelrooy og Jaap Stam forlot begge Manchester United etter uoverensstemmelser med Alex Ferguson i sin tid. Selv om gårsdagens hendelse setter fart på spekulasjonene rundt Wayne Rooneys fremtid, peker Roar Stokke på en annen episode som gir det sterkeste signalet om at noe er galt på Old Trafford.

- De ryktene om uoverensstemmelser mellom Alex Ferguson og Wayne Rooney har vart en stund. Dette er nye spekulasjoner som føyer seg inn i rekken. Det sterkeste signalet på at det er noe som ikke stemmer mellom de to er lagoppstillinga til Alex Ferguson mot Real Madrid, hvor Manchester United jager mål og Rooney ikke starter kampen. Rooney er ikke så god som det så ut som skulle bli, men han er fortsatt en av Englands beste, så blir han utelatt i kampen mot Real Madrid. Det er et signal som gir fornyet kraft, sier Stokke.

Får kanskje aldri svar Stokke utelukker ikke at vi aldri får svar på om det virkelig er gnisninger mellom de to partene, og eventuelt hva som er grunnen til dette.

- Det er mange spekulasjoner, men hvorfor det er slik får vi kanskje aldri svar på. Akkurat nå er posisjonen mer svekket i den forstand at Rooney ikke har utviklet seg i riktig retning. Så da får du jo spekulasjoner om fremtiden hans på Old Trafford, og disse tiltar bare med styrke. Så er det gjerne slik at Ferguson, som har enorm suksess, har et poeng i at ingen enkeltspillere er større enn klubben, og at det kollektive er det viktigste, sier Stokke.

Wayne Rooney selv uttalte dette etter at ligagullet ble sikret i går:

- Det er hva vi har jobbet for hele sesongen, og vi fortjente det. Vi vant kampen i den første omgangen og det er en fantastisk natt for oss.

Blir i United Alex Ferguson har tidligere bedyret at Wayne Rooney blir værende i klubben neste sesong. Det kom tydelig frem på en pressekonferanse etter kampen mot Real Madrid.

- Wayne Rooney-tullet først? Eller vil du snakke om noe fornuftig? Det er overhodet ikke uoverensstemmelser mellom Wayne Rooney og meg. Rapportene på at vi ikke snakker sammen på treningsfeltet er tull. Det var taktiske grunner til at jeg ikke brukte Wayne Rooney, og han forstod det. Rooney vil være her neste sesong. Det har du mitt ord på, sa Ferguson ifølge Manchester Uniteds egen hjemmeside.

Engelsk presse peker på at skadeproblemene og formen til spissen er grunnen til at han skal være på vei vekk. Wayne Rooneys kontrakt går ut etter 2014/15-sesongen, og derfor vil Manchester United risikere å miste spilleren for en slikk og ingenting om et år dersom han ikke fornyer kontrakten.

FÅR KANSKJE ALDRI SVAR: Roar Stokke tror kanskje vi aldri får svar på om det er uoverenstemmelser mellom Alex Ferguson og Wayne Rooney.
Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet
FÅR KANSKJE ALDRI SVAR: Roar Stokke tror kanskje vi aldri får svar på om det er uoverenstemmelser mellom Alex Ferguson og Wayne Rooney. Foto: Ole C. H. Thomassen/Dagbladet Vis mer