Ble forbannet av Aalesund-kompisens breiale melding

Så svarte Richards på Demar Phillips' tiltale.

BODØ (Dagbladet): Bodø/Glimt - Aalesund 1-1.

Først scoret Demar Phillips for Aalesund. Da ble landsmann og kompis Dane Richards forbanna - og utlignet for Glimt.

Dermed endte det 1-1 mellom Glimt og Aalesund. Og 1-1 mellom banens to aktører fra Jamaica.
 
- Demar er en meget nær venn av meg. Og han spiller på venstresiden til Aalesund. Så da han hadde scoret og vi skulle ta avspark, ble vi stående rett overfor hverandre, forteller høyreving Dane Richards til Dagbladet.

 - Demar sa til meg: «Jeg sa jo at jeg kom til å score i dag!». Det gjorde meg forbanna og ga meg energi. Så da jeg fikk sjansen, var det deilig å utligne både mellom oss og mellom klubbene. Da jeg gikk tilbake og Aalesund skulle ta avspark, sa jeg bare til ham: «Sorry bro. My place!», forteller Richards og ler.

Ledermålet
I tillegg til at de er fra Jamaica og dyrker et nært vennskap, er Dane Richards og Demar Phillips jevngamle. Begge fylte 30 år før jul.

Målet til Philllips kom midtveis i den AaFK-styrte perioden i første halvdel av første omgang. Fredrik Carlsen kom seg fri på høyrekanten.

Han sendte innlegget sitt inn i den farlige sonen mellom keeper og backfirer. Der kom Demar Phillips og fikk kastet ut en lang fot med en lang tå på.

Dermed brukte Phillips 12 minutter på det han trengte en hel sesong på å gjøre i fjor - nemlig å score ett mål.

Super-angrep
Så gikk det nye 12 minutter, og så utlignet Dane Richards.

Pavel Londak tok utspill fra femmeter. Sendte ballen til høyreback Zarek Valentin, som spilte opp til høyre midtbanespiller Thomas Jacobsen.

Med en utsøkt pasning sendte Jacobsen høyreving Dane Richards på løpetur.

Dane Richards elsker løpeturer. Den tidligere Burnley-vingen parkerte AaFKs venstreback Jo Nymo Matland, rundet keeper Grytebust, og klarte å vinkle skuddfoten såpass at ballen smatt inn i lengste hjørne.

Fra Londak tok utspark til ballen lå i mål og stillingen var 1-1, tok det 16 sekunder.

 - I det øyeblikket Thomas slo pasningen bak forsvaret, visste jeg at dette ville bli en fantastisk mulighet for meg. For jeg er jo ganske rask, sier Richards beskjedent (han er trolig Tippeligaens raskeste spiller).

 - Og da jeg rundet keeper, var jeg sikker på mål. Selv om jeg kom langt ut til siden. For jeg visste at alle andre spillere var bak meg, sier jamaicaneren, som i vinter ble kjøpt fra Burnley til Glimt.