Ble forbannet på danskene før kampstart

Derfor var Gro så tent. Nå håper hun på svenske «idiotuttalelser» før finalen.

VAR GIRA: Gro Hammerseng forteller at hun ble veldig tent av de danske pipekonsertene. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
VAR GIRA: Gro Hammerseng forteller at hun ble veldig tent av de danske pipekonsertene. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

HERNING (Dagbladet): Danmark - Norge 19-29.

De norske jentene banket danskene med ti mål. I deres hule. I EM-semifinalen.

Det kunne ikke smakt bedre for Gro Hammerseng, som kom hjem til Norge fra spill i Danmark i sommer. Hun legger da heller ikke skjul på hvor ekstrem den følelsesmessige utladningen har vært de siste timene.

- Jeg var veldig spent på hvordan jeg kom til å reagere i hallen, for jeg regnet med det ville være overveldende. Og det var det. Men jeg kjente at jeg ble så sinnssykt trigget og klar. Så jeg tror det hjalp meg til å få litt energi, for jeg ble litt forbannet, sier Gro Hammerseng.

Sint på publikum Det var elleville tilstander i Jyske Bank Boxen i kveld. 11 411 tilskuere sørget for en kjempestemning. Allerede da de norske jentene løp inn for å varme opp, var pipekonserten øredøvende.

- Hvorfor ble du forbannet?

- Jeg synes det er greit man buer eller piper på dommeren hvis man ikke er enig. Og jeg synes det er greit bue hvis lagets spillere blir behandlet eller taklet stygt. Da er det greit. Men når vi bare kommer inn på banen eller når vi er i angrep, da synes jeg det er litt dårlig stil. Så da tenker jeg «Bring it on!».

- Så pipingen virker mot sin hensikt?

- Ja, for meg gjør det jo det. Det er mot slutten av mesterskapet og jeg kunne fort tenkt at jeg er litt sliten i beina, men nei - du blir ikke sliten i beina av å løpe inn i en sånn hall med den stemningen. Da blir jeg bare gira.

Best når det koker Gro Hammerseng har spilt verden rundt. Hun har spilt i noen heksegryter i Øst-Europa som har vært på grensa til det uforsvarlige. Likevel er hun provosert av danskenes publikum.

- Jeg tror nok jeg i noen situasjoner har en evne til å hente fram litt ekstra når det koker litt. Og jeg er nok kanskje best når jeg er litt småforbannet.

- Men ikke glem å få med at jeg er veldig glad for støtten fra de norske supporterne, det hjalp oss veldig mye.

Norge parkerte danskene allerede i starten, og ledet 5-0 omtrent før danskene hadde rukket å ta en slurk av Tuborg-en. Danskene kom litt inn i kampen igjen, men så ble de feid av parketten i andreomgangen.

Nå venter Sverige i finalen. Svenskene har imponert kraftig og de slo Romania i semifinalen.

Ber om avisforsider - Hvis du er best når du er forbannet, hvordan skal du bygge deg opp til å bli forbannet i finalen, når du ikke kan bruke publikum?

- Jeg håper de kommer med noen skikkelig dumme uttalelser, server de til meg.

- Du vil ha dem til frokost søndag morgen?

- Ja. Men jeg tror faktisk ikke gjør det. De er smarte, så jeg tror de legger seg på en litt lavere linje og går inn i kampen med en tanke om at Norge er favorittene. Det vil være smart av dem. For hvis de kommer med idiotkommentarer, så trigger det meg ekstra.

- Så du får med deg sånt, selv om dere ikke leser aviser?

- Ja, vi møter jo dere, så vi slipper ikke unna faenskapet, svarer Gro og ler.

Vil ha revansje Sverige overrasket da de slo Norge med fem mål i mellomspillet på Lillehammer.

- Svenskene har slått oss en gang - i god stil, så de tror nok de kan gjøre det en gang til. Og de spiller på en bølge av medgang, men jeg synes jo at vi har spilt veldig mange bra kamper nå. Så hvis vi trekker bort den kampen mot Sverige, så synes jeg vi har spilt bedre enn dem totalt sett, sier Hammerseng.

- Men de har spilt fantastisk, jeg har veldig respekt for det de har gjort. Det er gøy av vi møter dem i finalen.

Nå vil Gro ha revansje.

- Ja, det er jo ikke noe gøy å tape, og å tape to ganger for dem, det har jeg i hvert fall ikke lyst til.

VANT KRIGEN: Gro Hammerseng varslet krig før kampstart. Foto: CLAUS FISKER/REUTERS/SCANPIX
VANT KRIGEN: Gro Hammerseng varslet krig før kampstart. Foto: CLAUS FISKER/REUTERS/SCANPIX Vis mer