Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble fotballproff i fengsel etter å ha smuglet kokain i barnebøker

Maksim Molokoedov (24) fikk deodorant og såpestykker for å vise frem triks.

SAMMENLIGNET MED FIGO: Santiago Morning-trener Hernan Ibarra sammenlignet Maksim Molokoedov med den portugisiske legenden Luis Figo etter debuten til Molokoedov. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA
SAMMENLIGNET MED FIGO: Santiago Morning-trener Hernan Ibarra sammenlignet Maksim Molokoedov med den portugisiske legenden Luis Figo etter debuten til Molokoedov. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA Vis mer

(Dagbladet): Maksim Molokoedov ble i 2010 arrestert etter at han prøvde å smugle med seg seks kilo kokain gjemt i barnebøker fra Chile til Europa.

Molokoedov ble dømt til tre års fengsel, men til tross for at han bare har sonet to av de årene har han nå fått tillatelse til å spille for den chilenske andredivisjonsklubben Santiago Morning.

- Jeg er så glad, men vet at jeg må jobbe hardt. Det er tre år siden sist jeg spilte på dette nivået, sier Molokoedov ifølge AP.

Den 24 år gamle russeren, som kun har spilt for St. Petersburg-laget Pskov-74 tidligere, ble oppdaget i en kamp mellom de innsatte i fengselet i Santiago.

Deodorant og såpestykker Ifølge AP imponerte Molokoedov såpass i bakgården at de andre insatte begynte å gi ham såpestykker og deoderanter mot at han viste noen av triksene sine til dem.

ARRESTERT: Maksim Molokoedov ble fengslet i tre år for å ha forsøkt å smugle seks kilo kokain fra Chile til Europa. Nå er han fotballproff i en chilensk andredivisjons-klubb. Foto: AP Photo / Alvaro Duran / Las Ultimas Noticias / NTB Scanpix
ARRESTERT: Maksim Molokoedov ble fengslet i tre år for å ha forsøkt å smugle seks kilo kokain fra Chile til Europa. Nå er han fotballproff i en chilensk andredivisjons-klubb. Foto: AP Photo / Alvaro Duran / Las Ultimas Noticias / NTB Scanpix Vis mer

Ryktene om Molokoedovs ferdigheter spredte seg, og Chiles landslagstrener Claudio Borghi uttalte at «El Ruso» - som Molokoedov blir kalt i fengselet - var god nok til å spille på et høyere nivå. Franklin Lobos, en tidligere chilensk fotballspiller som nå arbeider som frivillig i fengselet, anbefalte ham også videre.

I slutten av juli fikk Molokoedov tillatelse til å trene med Santiago Morning hver morgen - så lenge han ble fulgt av en fengselsvakt.

- Det er en spesiell situasjon som har med Maxims egenskaper som idrettsutøver, sier Max Laulie, en talsmann for det chilenske fengselspolitiet.

Sammenlignet med Figo Molokoedov scoret to mål i debuten mot C.D. Palestiona, og ble etter kampen sammenlignet med Luis Figo av Santiago Morning-trener Hernan Ibarra.

- Jeg overdriver kanskje, og la oss ikke glemme at gutten bare har vært med oss et par uker. Men det fysiske og tekniske er bare positivt, sa Ibarra.

BAK MURENE: Molokoedov står opp og legger seg bak lås og slå i et fengsel utenfor Santiago. På morgenen blir han imidlertid hentet av en vakt, og kjørt på fotballtrening. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA
BAK MURENE: Molokoedov står opp og legger seg bak lås og slå i et fengsel utenfor Santiago. På morgenen blir han imidlertid hentet av en vakt, og kjørt på fotballtrening. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA Vis mer

- Han beviser at en kan gjøre feil, men hvis livet gir deg en ny mulighet, så må en ta den. Hvis det er via fotballen, som Maxim elsker, så er det bare bra, sa treneren ifølge AP.

24-åringen kunne dratt tilbake til Russland denne måneden, men valgte å ikke benytte seg av en ny lov som ville gjort det mulig for ham å reise tilbake på betingelse at han ikke returnerte til Chile på minst et tiår.

- Livet mitt er her nå, og jeg vil gjøre det bra, sa Molokoedov.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media