Ble fotballproff i fengsel etter å ha smuglet kokain i barnebøker

Maksim Molokoedov (24) fikk deodorant og såpestykker for å vise frem triks.

SAMMENLIGNET MED FIGO: Santiago Morning-trener Hernan Ibarra sammenlignet Maksim Molokoedov med den portugisiske legenden Luis Figo etter debuten til Molokoedov. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA
SAMMENLIGNET MED FIGO: Santiago Morning-trener Hernan Ibarra sammenlignet Maksim Molokoedov med den portugisiske legenden Luis Figo etter debuten til Molokoedov. Foto: AFP PHOTO / Claudio SANTANA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Maksim Molokoedov ble i 2010 arrestert etter at han prøvde å smugle med seg seks kilo kokain gjemt i barnebøker fra Chile til Europa.

Molokoedov ble dømt til tre års fengsel, men til tross for at han bare har sonet to av de årene har han nå fått tillatelse til å spille for den chilenske andredivisjonsklubben Santiago Morning.

- Jeg er så glad, men vet at jeg må jobbe hardt. Det er tre år siden sist jeg spilte på dette nivået, sier Molokoedov ifølge AP.

Den 24 år gamle russeren, som kun har spilt for St. Petersburg-laget Pskov-74 tidligere, ble oppdaget i en kamp mellom de innsatte i fengselet i Santiago.

Deodorant og såpestykker Ifølge AP imponerte Molokoedov såpass i bakgården at de andre insatte begynte å gi ham såpestykker og deoderanter mot at han viste noen av triksene sine til dem.

Ryktene om Molokoedovs ferdigheter spredte seg, og Chiles landslagstrener Claudio Borghi uttalte at «El Ruso» - som Molokoedov blir kalt i fengselet - var god nok til å spille på et høyere nivå. Franklin Lobos, en tidligere chilensk fotballspiller som nå arbeider som frivillig i fengselet, anbefalte ham også videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer