Saken ryster Italia:

Ble gravid - fikk sparken

- Jeg ble behandlet som om jeg hadde gjort noe ondt og ulovlig.

SAKSØKT: Nesten to år etter at hun fikk sparken for å ikke ha sagt at hun ville ha barn, ble italienske Lara Lugli saksøkt. Foto: NTB
SAKSØKT: Nesten to år etter at hun fikk sparken for å ikke ha sagt at hun ville ha barn, ble italienske Lara Lugli saksøkt. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det sier den tidligere italienske volleyballspilleren Lara Lugli til The Guardian etter å ha blitt saksøkt av klubben sin Volley Maniago Pordenone.

Grunnen?

Klubben hevder hun ikke fortalte dem at hun hadde planer om å bli gravid da hun signerte ny kontrakt før 2018/19-sesongen. Det førte til at Lugli fikk sparken av klubben i mars 2019, etter å ha fortalt at hun ventet barn.

Dessverre mistet Lugli barnet en måned senere. Da gikk hun til klubbledelsen og krevde lønn for den måneden hun spilte, mens hun var gravid.

ENORM FØLGERSKARE: Annette Weum driver med dødsing og har opparbeidet seg en enorm følgerskare i sosiale medier. Video: Annette Weum / Rødt Kort. Vis mer

- Rasende

Kravet avviste klubben, som i stedet gikk til sak mot Lugli. De mener den tidligere spillerens graviditet førte til at laget underpresterte og at klubben da mistet en viktig sponsoravtale.

- Jeg ble rasende da jeg leste rettsdokumentet, forteller Lugli til The Guardian.

- Jeg har spilt volleyball i 25 år, og jeg har alltid gitt alt - det visste de godt. De sier at en 38-år gammel kvinne burde vite at hun ville ha et barn og skulle sagt fra. Ikke bare stilte de spørsmål ved min profesjonalitet, men de sammenliknet graviditet med en ond og ulovlig handling, fortsetter hun overfor den engelske storavisa.

Lugli har ikke svart på Dagbladets henvendelse.

Saken ryster nå Italia og flere politikere har kommentert saken de siste dagene. Også utenriksminister i Italia, Luigi Di Maio, har kommentert den oppsiktsvekkende saken.

- Det må ikke tolereres at en kvinne i dag blir tvunget til å velge mellom sin karriere og få et barn, skriver utenriksministeren på Facebook.

Klubben uenig

Formann i klubben, Maniago Pordenone, Franco Rossato, mener klubben ikke gjorde noe galt ettersom partene skal ha vært enige om å avslutte kontrakten da Lugli ble gravid.

Til italienske medier sier Rossato at klubben ble nødt til å forsvare seg selv da Lugli krevde lønn.

- Plutselig - flere måneder senere - mottar vi en beskjed fra hennes advokat med dette kravet. Først da protesterte vi, sier Rossato.

I forrige helgs italienske cupfinale valgte kapteinene på finalelagene Macerata og Mondovì å vise sin støtte til Lugli ved å ta en ball under drakta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer