Saken ryster Italia:

Ble gravid - fikk sparken

- Jeg ble behandlet som om jeg hadde gjort noe ondt og ulovlig.

SAKSØKT: Nesten to år etter at hun fikk sparken for å ikke ha sagt at hun ville ha barn, ble italienske Lara Lugli saksøkt. Foto: NTB
SAKSØKT: Nesten to år etter at hun fikk sparken for å ikke ha sagt at hun ville ha barn, ble italienske Lara Lugli saksøkt. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det sier den tidligere italienske volleyballspilleren Lara Lugli til The Guardian etter å ha blitt saksøkt av klubben sin Volley Maniago Pordenone.

Grunnen?

Klubben hevder hun ikke fortalte dem at hun hadde planer om å bli gravid da hun signerte ny kontrakt før 2018/19-sesongen. Det førte til at Lugli fikk sparken av klubben i mars 2019, etter å ha fortalt at hun ventet barn.

Dessverre mistet Lugli barnet en måned senere. Da gikk hun til klubbledelsen og krevde lønn for den måneden hun spilte, mens hun var gravid.

- Rasende

Kravet avviste klubben, som i stedet gikk til sak mot Lugli. De mener den tidligere spillerens graviditet førte til at laget underpresterte og at klubben da mistet en viktig sponsoravtale.

- Jeg ble rasende da jeg leste rettsdokumentet, forteller Lugli til The Guardian.

- Jeg har spilt volleyball i 25 år, og jeg har alltid gitt alt - det visste de godt. De sier at en 38-år gammel kvinne burde vite at hun ville ha et barn og skulle sagt fra. Ikke bare stilte de spørsmål ved min profesjonalitet, men de sammenliknet graviditet med en ond og ulovlig handling, fortsetter hun overfor den engelske storavisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer