KLAR: Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen i forbindelse med morgendagens Champions League-møte med Malmö i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
KLAR: Celtic-manager Ronny Deila møtte pressen i forbindelse med morgendagens Champions League-møte med Malmö i ettermiddag. Foto: Pål Marius Tingve / DagbladetVis mer

Ble grovt ydmyket to ganger i fjor, nå er nesten alt annerledes for Deila

Møter Åge Hareide.

GLASGOW (Dagbladet): I morgen spilles det første av to playoffoppgjør mellom Celtic og Malmö i det som kanskje er den største norske trenerduellen noensinne.

Hovedpersonene - i hvert fall sett med norske øyne, er Celtic-sjef Ronny Deila og Malmö-trener Åge Hareide.

Sistnevnte har allerede tjuvstartet oppkjøringen til de to økonomisk ekstremt viktige kampene. Hareide sier i flere av dagens skotske aviser at Red Bull Salzburg, som Malmö har slått ut av Champions League-kvaliken to år på rad, er et bedre lag enn Celtic.

- Møter et godt lag Klokka 15.30, norsk tid, i ettermiddag fikk Ronny Deila mulighet til å svare. Da stilte nemlig den tidligere Godset-bossen til offisiell pressekonferanse sammen med tidligere Rosenborg-back Mikael Lustig.

Deila svarte imidlertid ikke med noen stikk i retning Sør-Sverige.

- Jeg føler meg bra. Vi er så godt forberedte som vi kan være. Det viktigste er å vinne, men vi vet at det er viktig å holde nullen i Europa, sier han.

- Vi møter et godt lag. Malmö har gjort det bra de siste sesongene, de har utviklet mange spillere gjennom årene. De har mistet flere, men fått inn mye. De hadde en fantastisk periode på 80-tallet også, men vi er Celtic, vi er en stor klubb i Europa. Vi har hatt en god sesong så langt, og vi er godt forberedte.

Skadefri tropp Deila har noe så sjeldent som en helt skadefri tropp til morgendagens oppgjør på Celtic Park. Åge Hareide må klare seg uten den suspenderte stjernespissen Markus Rosenberg, men Deila tror ikke det blir avgjørende.

- Rosenberg er en god spiller, og det er alltid ille å miste kapteinen. Når det er sagt, så handler det om laget. Vi vet at Malmö jobber hardt og har veldig god lagånd, sier han.

Hareide har allerede røpet at han har brukt Jo Inge Berget, som var på lån i Celtic i fjor, aktivt for å finne ut av hvordan Deila tenker. Celtic-sjefen, på sin side, forstår godt om Berget er revansjelysten etter det mislykkende låneoppholdet i Glasgow.

- Forhåpentligvis får Jo Inge en dårlig kveld i morgen, sier han med et smil.

- Selvfølgelig er målet hans å slå oss ut. Han hadde en tøff periode her, og det hadde jeg også i starten. Han slet med å komme på laget. Fotballen i Sverige passer ham bedre enn den skotske fotballen.

Føler presset - Føler du press før disse kampene?

- Jeg føler press før hver eneste kamp som Celtic-sjef. Det eneste jeg kan svare med er hvordan vi spiller. Jeg stoler veldig på laget mitt.

- Er det spesielt for deg at du møter en annen norsk trener?

- Nei, det gjør det ikke noe spesielt for meg. Det er mer Skottland mot Sverige.

Deila forlot Strømsgodset midt i sesongen i fjor for å ta over Celtic, og da ble oppgaven med å ta skottene til gruppespillet i Champions League for stor.

Celtic tapte soleklart for Legia Warszawa over to kamper, men fikk en ny sjanse fordi polakkene hadde brukt en ikke-berettiget spiller.

Så lyktes heller ikke Celtic i omspillet mot Maribor. Dermed bar det inn i europaligaen. Der gikk Celtic videre til cupspillet og røk ut mot italienske Inter.

Deila mener det aller meste er annerledes nå.

- Det var et stort steg for meg i fjor, jeg kom fra et lite norsk lag til et stort britisk lag. Da var alt nytt for meg. Trenerstil og spillestil. Vi er mer en gruppe nå. Spillerne vet hva som forventes. Jeg har lært mer også.

Ser likheter Også Celtic-back Mikael Lustig møtte pressen i ettermiddag. Den tidligere Rosenborg-spilleren mener de grønnhvite fra Glasgow er favoritter over de to kampene.

- Malmö har et ganske nytt lag, de har mistet noen spillere, men hentet noen nye. De prøver å spille positiv fotball. Vi er uansett favoritter, spesielt her på Parkhead, sier han.

- Hva er likheten med lagene? spør en skotsk journalist.

- Begge lag har norske managere. Begge lag spiller god fotball på bakken. Begge lag får med backene framover.

Lustig sier videre at den ydmykende måten Celtic ble slått ut av Champions League-kvalifiseringen i fjor, gir ekstra motivasjon i år.

- Det som skjedde i fjor gjør at vi har enda mer lyst til å komme dit i år, spesielt når vi spilte der to sesonger på rad før det. Vi vet hva det handler om, sier han til pressekorpset.

• Celtic-Malmö spilles klokka 20.45 norsk tid i morgen. Kampen sendes på Viasat 4. Returkampen går tirsdag neste uke.