Ble hånet på benken - forlot stadion

Fotballspiller David Cox (32) prøvde å ta livet sitt for sju år siden. Nå legger han opp etter å ha blitt hånet på fotballbanen ved flere anledninger.

LA OPP PÅ DIREKTEN: David Cox. Foto: NTB
LA OPP PÅ DIREKTEN: David Cox. Foto: NTB Vis mer
Publisert

David Cox har blitt hånet av motspillere, medspillere og fans etter at han uttalte seg offentlig om sin psykiske helsekamp.

Dette har foregått i flere år, helt siden han sto fram med sin historie tilbake i 2017. Cox har kjempet mot depresjon siden han var 15 år gammel.

BBC melder at Albion Rovers-angriperen forlot stadion ved halvtid i torsdagens kamp mot Stenhousemuir, fordi han hevder han ble hånet fordi han tidligere har forsøkt å ta sitt eget liv.

Stenhousemuir bekreftet fredag at de har bedt skotske FA om å undersøke hendelsen.

- Disse alvorlige påstandene må etterforskes, uttaler klubben.

Spilleren som beskyldes for å håne Cox, benekter anklagene og er midlertidig permittert mens saken etterforskes. Han mener det ble slengt kommentarer begge veier.

Legger opp

Nå bekrefter Cox at han legger fotballskoene på hylla.

- De snakket om min mentale helse, og sa jeg burde ha gjort det riktig første gang, sier Cox og fortsetter:

- Noen mennesker synes kanskje det ikke er så farlig, men jeg er lei av å høre på det. Jeg kommer til å gjøre noe med dette, og forlater fotballen. Jeg er ferdig.

Tidligere hendelser

Cox har tidligere fortalt om stygge kommentarer fra fotballfans, etter å ha avslørt at han har skadet seg selv og forsøkte å ta livet sitt.

Tilbake i 2019 holdt han også på å legge opp grunnet kommentarer myntet på hans mentale helse.

Cox sa at de støtende kommentarene han mottok ikke bare hadde innvirkning på ham selv, men også familien hans. Dette sa han til BBC Sports Chris McLaughlin:

- Jeg har alltid truet med å forlate fotballen, men jeg har ikke hatt lyst til at de skal vinne. Jeg kan takle de vanlige tingene og kommentarene, men ikke dette. Jeg er bare et vanlig menneske.

Også familien har fått kjenne det på kroppen.

- Det har kommet kommentarer fra hjemmefans - til kona mens hun holder den lille jenta mi. De sier at de betaler for å se kampen og kan rope hva de vil.

Trengte en pause

På det tidspunktet trengte Cox en pause fra fotballen og de stygge kommentarene.

- Når jeg reagerer, tror folk at jeg bare er denne rasende fyren, at det er alt jeg gjør. Sinnet mitt bygger seg opp, jeg begynner å hate fotballen og fansen, istedenfor å håndtere problemet, sier Cox og fortsetter:

- Det er mange ting i barndommen som har gjort meg slik jeg er. Jeg prøver å fikse det og jobbe med det. Jeg snakker med folk, og lærer å håndtere ting på en annen måte.

I februar 2018 gikk Cox offentlig ut og sa at han hadde blitt kalt «psyko» og at supportere ropte stygge ting.

- Det var fans som ropte på banen til meg kort tid etter at jeg delte historien min: «Gå og heng deg selv og gjør det riktig denne gangen», uttalte Cox.

Han forteller at noen av dem beklaget for det som ble ytret i meldinger sendt til ham i ettertid.

Trenger du noen å snakke med?

  • Akutt selvmordsfare: 113
  • Legevakt: 116117
  • Kirkens SOS Telefon: 22 40 00 40 // Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/
  • Mental helse Telefon: 116 123 // Nettsted: https://www.sidetmedord.no/
  • Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging sine informasjonssider: http://nssfinfo.no/
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer