Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ble hektet på stoff og tatt for sexkjøp. Nå forteller svensken om oppturen i livet

Magnus Hedman hjelper nå andre.

 SISTE STOPP:  Jose Mourinho (t.h) hentet Magnus Hedman til Chelsea i 2006. Det ble hans siste klubb som aktiv. Etter det startet han med stoff. Nå har han gitt ut bok og snudd helt om på livet. Foto: NTB Scanpix.
SISTE STOPP: Jose Mourinho (t.h) hentet Magnus Hedman til Chelsea i 2006. Det ble hans siste klubb som aktiv. Etter det startet han med stoff. Nå har han gitt ut bok og snudd helt om på livet. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Det har gått over to år siden Magnus Hedman ga ut sin selvbiografi, hvor han fortalte om sine rusproblemer etter at fotballkarrieren var over.

I et langt intervju med Expressen forteller den tidligere landslagskeeperen om hvordan han har klart å snu livet.

Etter 2006-sesongen la svensken keeperhanskene på hylla. Et halvt år senere ønsket Jose Mourinho velkommen til Chelsea, som tredjekeeper. Det var et tilbud Hedman ikke kunne si nei til.

Livet raste sammen Det ble med sju måneder i Chelsea, før han igjen plasserte hanskene på hylla. Noe nytt comeback ble det aldri. I stedet tok livet en helt annen retning. Det hele startet en søndag i Skåne da en mann mente Hedman så litt slapp ut. Mannen tilbød litt amfetamin for å kvikne til.

- To stemmer begynte å prate i mitt indre. Den ene syntes det var okei, jeg hadde ikke noe ansvar overfor klubb eller landslaget lenger. Jeg hadde jo sluttet å spille. Den andre sa at jeg skulle la være, for jeg hadde jo knapt tatt smertestillende tabletter før i livet, fortalte Hedman til idrettsmagasinet «Idrottens Affärer» i januar 2013.

Han hørte på den første stemmen. Det førte han inn på en vond sti. Ekteskapet med modellen Magdalena Graaf tok slutt, han ble fjernet fra sin ekspertjobb i TV4, han ble tiltalt og dømt for besittelse av steroider og tatt for sexkjøp.

Amfetamin og kokain fortsatte han å ta.

Sannheten måtte ut Vendepunktet kom i 2011. Våren 2013 ga han ut sin historie i bokform.

- Jeg hadde ikke kommet tilbake hvis jeg ikke hadde fortalt hele sannheten. Det handler om å vise omverdenen alle skjelettene i skapet og ikke leve i fornektelse, sier Magnus Hedman til Expressen.

Nå er han rusfri og livnærer seg ved å holde foredrag og ved å være mental coach for mennesker som står fast i livet. Hedman hjelper også idrettsutøvere som trenger hjelp til å finne nye mål etter endt karriere.

- Hadde noen sagt til meg i 2010 da jeg lå i fosterstilling at jeg i dag skulle ha gjort over 250 foredrag, samt hjelpe mennesker med deres liv og karriere, hadde jeg kastet dem ut uten å åpne vinduet. Det fantes jo ikke en sjanse, forteller den tidligere AIK-, Coventry-, og Celtic-keeperen.

ADHD-diagnose På oppfordring fra en venn sjekket han om han hadde adhd. Svaret var positivt.

- Jeg forstår meg selv bedre med diagnosen. Mine styrker og svakheter kommer klarere frem for meg. Det er ingen unnskyldning for det som har skjedd i mitt liv, sier Sveriges VM-keeper fra 2002.

Han er ikke i tvil om at diagnosen har hjulpet ham som fotballspiller.

Barna på ti og 14 år er hans største drivkraft i livet. På sikt kan han tenke seg en jobb innenfor fotballen. Men ikke nå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling